Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

BDP'DEN Müdahale Açıklaması
Şanlıurfa'da izinsiz gösteri yapmalarına izin verilmeyen BDP'li grup, basın açıklaması yaptı.
Polisin müdahalesine tepki gösteren bir grup BDP'li, Şanlıurfa'da parti binası önünde yoğun güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.
Toplanan gurup adına basın açıklamasını yapan BDP İl Başkanı Halit Yıldıztekin, “BDP il örgütü olarak bir şenlik düzenlemek istedik. Ancak Urfa emniyetinin müdahalesi sonucunda şenliğimiz yarıda kesildi. Ancak çözüm sürecinin devam edebilmesi için barışa dönüştürülebilmesi için biz ve arkadaşlarımızla beraber sağduyulu davranarak bu şenliğe son verdik. Bu saate kadar oturma eylemi başlattık. Bu olaylar devam ettiği sürece çözüm sürecine destek verilmeyeceğini, barışa dönüştürülmeyeceğinin bilinmesini isteriz. Burada Urfa emniyetinin tavrını da kınıyoruz. Bizim elimizde ne bir silah ve bir sopa var. Sadece savunmasız halk olarak bir araya geldik. Demokratik tepkilerimizi dile getirmek için barış ve çözüm sürecine destek olmak için demokratik haklarımızı kullanmak istedik. Eğer ki şenliğe destek verilmeyecekse bu çözüm süreci nasıl ilerleyecek? Çözüm sürecinin barışa dönüştürülmesi için şimdiye kadar yaptığımız demokratik eylem ve etkinliklerimizi bundan sonra da devam edeceğimizi bildirir herkese teşekkür ederim” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49