Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Bayramda Turizmcilerde bayram etti
Mersin'de turizmciler, Ramazan Bayramı'nda yüzde 100'e yakın doluluk oranıyla çifte bayram yaşadı Akdeniz Oyunları sayesinde tanıtım imkânı yakalayan turizmciler, Irak'ın kuzeyinden daha fazla turist ağırlayabilmenin hesaplarını yapıyor Şanlıurfalı MERTİD Başkanı Hamit İzol  "Erbil'deki turizmcilerle bir araya geleceğiz ve ortak bir turizm acentesi kurma durumumuz olacak" Kerem Kocalar - Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'de turizmciler, Ramazan Bayramı'nda yüzde 100'e yakın doluluk oranıyla çifte Bayram yaşadı. Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Hamit İzol, yaptığı açıklamada, ramazan dolayısıyla işlerinin durgun gittiğini ancak bayramda yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Bayram öncesi gerekli tedbirleri aldıklarını anımsatan İzol, kent genelinde yüzde 100'e yakın bir doluluk oranıyla adeta çifte bayram yaşadıklarını vurguladı. Bayram için Akdeniz'i tercih eden tatilcilerin sahillere akın ettiğini belirten İzol, "Hava sıcaklığının ortalama 34 derece ölçüldüğü bölgede sıcaktan bunalanlar soluğu Mersin'de aldı. Mersin'e gelen tatilciler yaylalara çıkabilme ve denizde serinle imkânına sahip oldu" dedi. Bayramdaki hareketliliğin halen sürdüğünü bildiren İzol, şöyle konuştu:  "Bayram süresince Kayseri, Konya, Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Kahramanmaraş'tan kentimize tatilci geldi. 4 günlük tatili Mersin'de geçirenlerden bugün iş başı yapacaklar memleketlerine döndü ama tatilini uzatma imkanı olanlar halen sahillerimizde denizin keyfini çıkarıyor." İzol, Mersin'in Bayram süresince yerli turistlerin yanı sıra Irak'tan da misafir ağırladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:  "Mersinli turizmciler olarak Irak'ın kuzeyinden büyük bir turizm potansiyelini kentimize çekebileceğimizi düşünüyoruz. Bu anlamda iç karışıklık öncesinde Halep'te yaptığımız çalışmayı şimdi de Irak'ta yürüteceğiz. Bu anlamda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile de temas halindeyiz. Muhtemelen kısa bir süre sonra Erbil'deki turizmcilerle bir araya geleceğiz ve belki de ortak bir turizm acentesi kurma durumumuz olacak. Bunu başardığımızda Mersin, Iraklı turistle daha çok dolacak."  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49