Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Başsavcı Doğan, Fetö Soruşturmalarının Büyük Bölümü Tamamlandı
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başsavcı Doğan; “Şanlıurfa basınının vatandaşlar tarafından takip edildiğini görüyorum. Kent ve ülke sorunlarına karşı duyarlı, vatandaşların sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak şekilde yayın yapan gazete ve televizyonlarımızı tebrik ediyorum. Bizlerde Başsavcılık olarak, adli olmayan konularda en azından moral ve motivasyon açısından gereken katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Gittiğimiz yerlere katkı sunmak istiyoruz. Adli haberler konusunda vatandaşların lekelenmemesi için titizlik gösteriyoruz. Biz bir dava açıp geçmiyoruz. Vatandaş bu davayı hak ediyor mu diye sürekli düşünüyoruz. Kişiye zarar vermeden, topluma fayda sağlayacak ve aydınlatacak bilgileri kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.
FETÖ SORUŞTURMALARI
Ziyarette, FETÖ soruşturmalarında gelinen son noktayla ilgili soru üzerine Başsavcı Doğan; “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da FETÖ soruşturmalarının hızlıca tamamlanması için çaba gösteriyoruz. Terör mahkemelerimiz yeni kurulmuştu. Bunların alt yapı eksikliklerini hızlıca giderdik. Soruşturmalarımızda eksik kalan veya geciken ne varsa onlara el attık. Soruşturması henüz yapılmamış 700’e yakın bylok şüphelisi vardı. Şu anda bu soruşturmaların büyük bölümünü tamamladık. FETÖ soruşturmalarında hızla sonuca doğru gidelim ve bitirelim istiyoruz. Çünkü süreç uzadıkça toplumda bazı endişeler olabilir. Nerede duracak, ne kadar sürecek, kimler alındı, kimler alınacak noktasında. Bu kaygıları gidermek için biran evvel elimizdeki soruşturmaları bitirmeye çalışıyoruz. Artık neler yapılması gerektiğine ilişkin hukuksal durum yargı kararlarıyla daha da netleşti. Takipsizlik kararlarını da yazmaya başlayacağız. Örneğin ihbarlar... Birisi hakkında FETÖ’cü olduğuna ilişkin bir iddia yapıldıysa bunların araştırmalarını yaptıklarımız ve herhangi bir suç unsuruna rastlanılmayanlarla ilgili takipsizlik kararlarımızı yazacağız. Şuanda toplamda 3 bin 200 kişiyle ilgili soruşturmamız var. Bu sayıyı artık azaltacağız. Kötü niyetle, kendilerine çıkar sağlamak veya rakiplerini saf dışı bırakmak isteyen bazı kişilerin yaptığı ihbarların da olduğunu tespit ettik. Bunlarla ilgili takipsizlik kararı vererek, o kişilerin töhmet altında bırakılmaması için hızlıca takipsizlik kararlarımızı yazacağız. Delili olanlarla ilgili de tüm Dünya üzerimize gelse doğru bildiğimizi yaparız. Adının Ali, Veli veya başkası olması fark etmez. Delilli olarak başlattığımız bir soruşturmayı kimse durduramaz. Biz gücümüzü kanunlarımızdan alıyoruz. Bunu da sorumsuzca kullanamayız. 15 Temmuz’dan sonra girdiğimiz zorlu süreçte, buda bizlerin şehitlerimize, gazilerimize ve vatandaşlarımıza vatan borcumuzdur. Bu kararlardan sonra daha hızlı çalışmaya başlayacağız. Üzerimizde çok büyük bir dosya yükü var. Üç terör savcımız vardı. Bu sayıyı 6’ya çıkardık. İstiyoruz ki, FETÖ, PKK veya DAEŞ gibi tüm terör dosyalarımız hızla bitsin. Ben inanıyorum ki 2018 yılı Haziran ayına geldiğimizde bu rakamları bir daha telaffuz etmeyeceğiz. Bundan çok daha az rakamları konuşacağımızı düşünüyoruz. Özellikle FETÖ soruşturmaları konusunu artık toplumumuzun gündeminden çıkarmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
KAMU KURUMLARINDAKİ İHALELER
Yerel gazetelerin kamu kurumlarındaki ihale sayılarının düşük olması ve doğrudan teminle hizmet alımı yapılmasına yönelik olarak başlattığı tepkiler ve haberlerle ilgili soru üzerine Doğan, “İlgili kurumların bu haberlerinizi dikkate aldığını düşünüyorum. Sistemin düzgün çalışması için yapılan haberler doğru sonuçlar doğuracaktır. İhaleler; düzgün, şeffaf, kaliteli ve ucuz maliyetle yapılmalı. Yine ihalelere fesat karıştırılması gibi bir durum olursa Başsavcılık olarak üzerimize düşeni hemen yaparız. Ayrıca elimden geldiğince vatandaşlarla biraraya gelmeye yazılarınızı okumaya çalışıyorum. Gördüğüm kadarıyla ‘tefecilik’ konusunda yakınmalar var. Aynı şekilde uyuşturucu konusu ve dolandırıcılık. Bunlarla ilgili gereken hassasiyete sahip olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Notlarımı aldım. Bunların üzerine cesaretle gideceğiz” ifadesini kullandı.
TELEFON DOLANDIRICILIĞI
Gerek FETÖ davaları, gerekse başka konularla ilgili olarak bazı kişilerin kendilerini savcı, hakim, polis veya jandarma gibi tanıtarak vatandaşlardan para istediklerinin altını çizen Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu sayının yüksek olduğu şeklinde bana bilgiler geliyor. Ancak, şuana kadar müracaat eden kişi sayısı bir veya iki. Bu konuda da bir farkındalık oluşsun istiyoruz. Altını çizerek söylüyorum; ceza yargılaması kesinlikle parayla yapılan bir yargılama değildir. Hatta, resen Başsavcılığın ve mahkemelerin haber alındığından itibaren devletin bütün imkanlarını kullanarak yaptığı bir yargılamadır. Dolayısıyla hiç bir hakim, savcı veya polis yaptığı yargılamayla ilgili kimseden para talep edemez. Ederse de bu kesinlikle usulsüzlüktür. Buradan bir kez daha uyarıda bulunuyoruz, kötü niyetli olarak sizden hakim veya savcı, polis adına para isteyenlere asla para vermeyin. Hemen bizlere veya güvenlik birimlerine ihbarda bulunun”
Gazetecilerin toplum açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiğini sözlerine ekleyen Doğan, “Gazeteciler, kendilerinin beklediğinden çok daha üzerinde bir etkinlikte görev ifa ediyorlar. Ziyaretinizde de Şanlıurfa ve ülkemiz için nasıl fayda sunabileceğinizin arayışı içinde olduğunuzu görmekten mutluluk duyduk. Çalışan Gazeteciler Derneği üyeleri ve basın mensuplarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
GÜLEBAK: “ŞANLIURFA VE ÜLKEMİZ İÇİN TEK KALEMİZ”
Başsavcı Doğan’a görevlerinde başarılar dileyen Başkan Gülebak’ta; “Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak ülkemiz ve Şanlıurfa için tek kalemiz. Bu konudaki düşüncelerimizi size aktarmak istedik. Gördük ki, bu konularda bizden de çok duyarlısınız. Bunun için ayrıca memnuniyet duyduk. Bizlerde Şanlıurfa’nın geleceğini gözeterek yapacağımız çalışmalarda sizlere destek olacağız. Şanlıurfa halkına hizmet etmenizden ve kısa süre içerisinde adapte olmanızdan dolayı son derece mutluyuz” dedi. Ziyarette Başsavcı Doğan, 35 yaş üstü Masterler Liginde mücadele eden ŞUÇGAD Spora başarılar dilemeyi de ihmal etmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49