Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Başkan Mehmet Yavuz Sakarya Meydan Muharebesi Anma Mesajı
Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle sonuçlanışının 100. yıl dönümünü kutluyoruz.

I. Dünya Savaşı sonrasında Ege Bölgemizi işgal eden Yunan Ordusu, Ankara'yı ele geçirmek, TBMM'nin varlığına son vermek ve Sevr Antlaşması'nı kabul ettirmek amacıyla 23 Ağustos 1921 tarihinde askeri harekât başlatmış, Sakarya Meydan Muharebesi olarak tarihe geçen bu savaş 13 Eylül 1921'de TBMM Başkanı ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yönetimindeki kahraman ordumuzun zaferiyle sonuçlanmıştır.

Kahraman ordumuza, "Hatt-ı müdafaa yoktur; sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz" emrini veren Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, savaşı geniş bir alana yaymış, askeri dehasıyla düşman ordusunu yenilgiye uğratarak Sakarya Meydan Muharebesini zaferle sonuçlandırmıştır.
100 kilometre uzunluğunda bir alanda 22 gün 22 gece süren bu savaşın sonunda Yunan Ordusu geri çekilmiş ve kahraman ordumuz tarafından vatan topraklarımızın işgalden kurtarılacağı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin önü açılmıştır.
Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle sonuçlanışının 100. yıl dönümünü kutluyor, Ebedi Önderimiz ve Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48