Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Başkan Çiftçi, 'Şanlıurfa'da Modern Havuzlar Yapıyoruz'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında sulama kanallarında boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla kente kazandıracağı ‘Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’ inşaatı hızla devam ediyor. GAP Vadisi 3. Etap çalışmalarının devam ettiği sulama kanalı bitişiğinde inşaatına başlanılan olimpik yüzme havuzu ile birlikte kentteki yüzme havuzu sayısını her geçen gün arttıran Büyükşehir Belediyesi, bu alanda tesisleşme hamlesini de sürdürüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulundu. GAP Vadisi 3. etap projesinde yer alan havuzları inceleyen Başkan Çiftçi, teknik ekipten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, 'ŞANLIURFA'DA MODERN HAVUZLAR YAPIYORUZ'

Türkiye'nin en sıcak illeri arasında Şanlıurfa'da sıcaklık nedeniyle sulama kanallarında oluşan boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 ilçede havuz yaptıklarını ve havuz yapımlarının devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "GAP Vadisi 3. etap projesinde 2 adet kapalı yüzme havuzumuz yapılıyor. Hem yazın hem de kışın gençlerimize ve Şanlıurfalılara hizmet verecek olan havuzlarımızın inşaat çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfalılar için çok fonksiyel havuzlar yapıyoruz ve artık hiç bir çocuğumuzun kanalda boğulmasına izin vermeyeceğiz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak şu an 13 ilçede 18 havuz işletiyoruz. Merkezde biri kapalı 3 tane açık yüzme havuzumuz vardı bununla birlikte 3 kapalı 3 açık olacak. Daha öncede Selahaddini Eyyübi Parkımızda yapmış olduğumuz yüzme havuzunu da Haliliye Belediye Başkanlığımıza vermiştik. Önümüzdeki yıl 20 havuzumuz Şanlıurfalılara hizmet verecek. Yüzmek isteyen gençler olsun aynı şekilde kadınlar da düşünüldü gerek kapalı gerek açık havuzda bölümler ona göre planlandı ve tamamıyla faaliyette olacaktır. Yüzmeye önem veriyoruz. Hem bir spor branşı olarak hem de sıcak bir şehir olduğumuz için serinlemek ve güzel vakit geçirmek için havuzlara önem veriyoruz" dedi.

BAY BAYAN 2 AYRI YÜZME HAVUZU İNŞA EDİLİYOR

Bodrum, zemin ve 1. Kat olmak üzere 3 kattan oluşan Olimpik Yüzme Havuzu, bay ve bayanlar için ayrı ayrı inşaat ediliyor. Çevresinde yeşil alan, 110 araç kapasiteli otopark, tretuvar ve iç yolların yer alacağı Olimpik Yüzme Havuzu, 1.80 cm derinliğinde ve 25x12.5 ölçülerinde inşa ediliyor. Bu havuzun yanı sıra 1 metre derinliğinde ve 6.27x5 ölçülerinde ısınma havuzu ile 6.18x5 ebadında bir de çocuk havuzu yapılıyor. Olimpik Yüzme Havuzu, Şanlıurfa’yı yüzme yarışlarında da temsil edecek. Bu nedenle tesisin tam donanımlı bir spor kompleksi kimliğine sahip olması için tüm detaylar titizlikle yerine getiriliyor. Tesiste soyunma odaları, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümler yer alıyor. Kat danışma, büfe, ofis, seyirci fuayesi, kafeteryanın yer alacağı tesis tamamlandığında Şanlıurfa’nın yanı sıra bölgesel şampiyonalara da ev sahipliği yapacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48