Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Başkan Beyazgül, Üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen ‘’Başarıya Giden Yolda Kariyer Planlaması’’ konulu söyleşiye katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar, gençlerle deneyimlerini paylaştı.

Sohbet havasında gerçekleşen söyleşide Başkan Beyazgül ve Zeynep Müjde Sakar, gençlerin sorularını yanıtladı.

“BAŞARI İNSANIN DOĞRU YAŞAMASI VE MUTLULUĞU ERTELEMEMESİDİR”

Başarıya giden yolun doğru yaşamak ve insanın kendini mutlu hissedebilmesinden geçtiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Bana göre başarı insanın doğru yaşaması ve hayatı boyunca kendini mutlu edebilmesi, mutluluğu da yarına ertelememesidir. Aslında cevher insanın kendisidir. Kendi kendimizi keşfetmemiz gerekir ve ne ararsak aradığımız şeyin kendimizde olduğunu bilmemiz lazım. İnsan kendi içerisindeki cevheri keşfedip ve geliştirirse her zaman için karşılaştığı problemleri çözebiliyor. Başarı zamanı yönetmekten geliyor. Zorluk ayrı başarı ayrı, işte burada bu ayrımı yapıyoruz. Kendimizi problem çözecek donanımda oluşturmaya bakmalıyız. Aksi takdirde rüzgâr bizi savurur gideriz. İnanın ki her şeyin telafisi var. Yeter ki zamanı çok iyi kullanalım. Kendini değiştirmeye karar ver. Eğer kendini değiştirmezsen hayatın hiçbir zaman değişmez. Bazı şeylerde geç kalmış olabiliriz ama, her işte bir hikmet vardır diyeceğiz ve o zaman da çok hızlı çalışmaya, çok hızlı okumaya, çok hızlı zamanı iyi kullanmaya çalışır ve hayat boyunca böyle devam edersek çok daha iyi yol alırız. Üniversitedeki insanın arkadaşı kitaplar olacak, bilgi olacak ve öğrenme olacak’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar ise Üniversiteler de düzenlenen programlarda insanlar arasında sosyal ve kültürel farkındalık oluşturduğunu ve kariyer yolculuğunun çok meşakkatli olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48