Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Başkan Beyazgül, gündemi değerlendirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın toplantısında Beyazgül, göreve geldiği günden bu yana geçen süre içerisinde yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlattı.

Koronavirüs sürecinde yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Beyazgül, basın mensuplarının da görüşlerini alıyor.

Başkan Beyazgül'ün konuşmasından başlıklar;

-Mağduriyetlerini belirledik, o tapu sahiplerinin kendi aralarındaki kadastro çalışmalarını yaptık. yakında Eyyübiye'de 400 tapuyu da alacağız.

-Yine hepinizin şahit olduğu gibi, dezavantajlı hayat şartı içerisinde, ancak kale eteğinde yaşayanların olduğu 300 konutu yıktık.

-Kızılkoyun metropol alanında 35 konutu yıktık ve o alandaki mağaraları ışıklandırdık.

-Kızılay binası şehrin ortasında yüksek bir yapı, orada ki hedefimiz surlara kadar çıkmak, ilk önce Şanmet'i yıktık, Kızılay'ın tapusunu cebimize koyduk, iki ay sonra yıkılacak. Büyükşehir binamızı da yakında taşıyoruz.

-Siverek'te gecekondulaşma var o alanlarda da çalışmamız sürüyor.

-Yine ilçelerimizde park, yeşil alan, bahçe ve oyun alanı eksiklerimiz var çalışmalarımız sürüyor. Yol çalışmalarımız devam ediyor.

- Urfa için lunapark ve hayvanat bahçesi eksikliği vardı projelerimiz hayata geçiriliyor.

- 200 aracı kendimiz aldık ve kiralardan kurtardık.

Başkan Beyazgül soru-cevap;

-Trambüs ihalesi bizden önce yapılmış ve bitirilmişti. Ancak biz trambüsü 18 metreye kısaltmak istedik, firma ile görüştüğümüzde, aynı fiyatla ihaleye girebilir miyiz dedik, gidince fiyat yükseldi, bundan dolayı önceki başkanın ihalesi sürüyor.

-Urfaspor ile ilgili olarak pek yakında göreceksiniz kafamızda bitirmediğimizi ve ne yükleri omuzladığımızı göreceksiniz.

-Pandemi süreciyle ilgili, biz elimizden geleni yapıyoruz, bize düşen bir şey olursa, bizden yer istenirse biz veririz, Ursu Hastanesi'de zaten pandemi hastanesi olarak açılacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sosyal medya da Milletvekili Mahmut Tanal ile girdiği sözlü tartışma ile ilgili açıklamalar da bulundu.

Başkan Beyazgül; "Bana bir çok dosya geldi fakat ben aile ile ilgili olanlarla ilgili hiç bir zaman konuşmadım. Vekil Tanal'a benle ilgili yanlış bilgiler veriliyor. Oğlumla ilgili konuştuğu zaman, bana zaten kızı olmadığı söylenmişti bende bilerek kızıyla ilgili paylaştım. Bunu da oğlu, kızı bırakalım diye yazdım. Siyaset yaparken çevremizdekileri üzmeyelim" dedi.

" SOY İSİMLER SORULUYOR"

Başkan Beyazgül; "Birçok medya organında, bakıyoruz ki ŞUSKİ Müdürü atanıyor, biriyle uzaktan akraba soy isimler aynı, Fakat Urfa'da çoğu soy isim benzer ve akraba çok. Deseniz ki işi bilmiyor, liyakatsız, doğru kişi değil o zaman oturup konuşulur. Ama bu şekilde siyaset olmaz" ifadelerine yer verdi.

" 2018 SAYIŞTAY RAPORUNU NİYE PAYLAŞIRSIN"

2018 sayıştay raporunu yayınladı diyen Başkan Beyazgül; "Sen 15 yıllık siyasetçisin, ben 2019 martında geldim, 2018 sayıştayın raporunu paylaşmanın ne anlamı var. Karakoyun meselesi var, hepimizin istediği bir konu. ben hep söylüyorum Urfa'nın sorunları ile ilgili gelin konuşalım sizlere brifing vereyim, gidip yetkililerle görüşelim" dedi.

" BENİM DE DUYGUSAL BAĞLILIĞIM VAR"

Başkan Beyazgül; "Bana Şanlıurfaspor soruluyor, aklıma Balık Mehmet gelir, Bufrin Ahmet gelir, Pilot gelir, benim de duygusal bağlılığım var. Nasıl kıyarım, ama kıymadan da Urfaspor için üzerime geliniyorsa, ben burada siyaset yapmam" sözlerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48