Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Başkan Beyazgül, ‘’Dünyanın En Büyük Zenginliği İnsanlıktır’’

Hazine ve Maliye Bakanlığı himayelerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Valiliğinin ev sahipliğinde, Harran Üniversitesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı paydaşlığında gerçekleştirilen “Urfa 4.0 Zirvesi” başladı.

Şanlıurfa’nın Tarım, Turizm, Tekstil ve Teknoloji alanları ve gelecek vizyonunun belirleneceği Zirveye Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, MKYK Üyesi Vildan Polat, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, akademisyenler ile firma CEO’ları kaıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’BEREKETLİ TOPRAKLARA SAHİBİZ’’

Buğday tohumunun ilk Şanlıurfa’daki bereketli topraklarda buluşturulduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa, Güneşin 300 gün üzerinde olduğu, hemen Fırat ve Dicle arasında sulandığı, toprağın 30 ila 60 metre derinliğe vardığı çok verimli topraklardır. İnsanlık uzun süre burada kendi tarihini yazmış. Buğday tohumunu toprakla buluşturmaya buradan başlamış. Sebzeleri, tahılları yetiştirmek buradan başlamış ve hayvancılığa buradan başlamıştır. Aradan binlerce yıl geçti işte bugün bir çalıştay yapıyoruz. Bu çalıştayı yaptığımız zaman da dünya nasıl, kutuplarda ülkeler büyüklüğünde buzullar erimeye başladı. İklim değişikliği olmaya başladı. Seller, yangınlar ve küresel ısınma başladı. İnsanlık yine başladığı noktaya başladığı yere döndü ve şimdi çözüm arıyor’’ dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’TEKNOLOJİ İYİ KULLANMALIYIZ’’

Küresel ısınmaya karşı bilgi ve teknolojinin iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Başkan Beyazgül, ‘’Sıfır atık, atıkların çok kısa sürede tekrar hayata dönmesi diyor ve üretim diyor bütün bunlar çünkü dünyanın ateşi ve ısısı arttı. Dünya büyük bir sıkıntıda bir yandan açlık kapımızı çalmakta diğer yandan ise küresel ısınma nedeniyle bazı topraklar, ülkeler yaşanmaz hale gelmeye başladı. Buna insanlık çare arıyor. Artık dünya hasta ve onun ısısı artmış durumdadır. Bunun için ne yapmak lazım. İlk insan için çok büyük bir zorluk belki yoktu hemen demiri bulduktan sonra işler daha kolaylaştı. Çifti sürdü, kendilerini ve çevresini beslemeye başladılar. Şimdi bütün insanlığı beslemek için teknoloji ile buluşmak gerekiyor. Bu teknolojiyi doğru kullanmak lazım. Teknolojiyi kullanırken hem bir yandan verimli kullanıp hem de bir yandan çabukça dünyanın zenginliklerinin tekrar dünyaya dönmesini sağlamak gerekiyor’’ diye konuştu.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’DÜNYANIN EN BÜYÜK VARLIĞI PARA DEĞİL, İNSANLIKTIR’’

Zirvede israf ve geri dönüşüme dikkat çeken Başkan Beyazgül, Dünyanın en büyük servetinin para değil insanlık olduğunu vurguladı.

Başkan Beyazgül, Dünyanın en büyük serveti, varlığı paranın değildir. Dünyanın zenginliği insanlığındır. Bu nedenle israf yapılmaması lazım. Bu nedenle tekrar dönüşümün hızla yapılması lazım. Buna da bizim teknolojimiz imkan vermektedir. Yıllarca biz arıtma sularımızın çamurlarını atardık ve hatta para verirdik uzaklara götürürdük imha edilsin diye, şimdi bunları gübreye çevirdik. Kendi bağ ve bostanlarımıza parklarımıza, bahçelerimizde kullanmaya başladık ve dışarıdan gübre almamaya başladık. Toprağın dönüşümünü hızlandırdık. Verimi hızlandırdık ve sıfır atık dediğimiz olayı gerçekleştirdik. Demek ki her bir zorluğun içerisinde bir kolaylık var. Her çözümsüz gördüğümüz işin içerisinde gerçek bir çözüm var’’ dedi.

İki gün sürecek olan zirvede önemli sonuçların çıkacağını belirten Başkan Beyazgül, ‘’Burası verimli topraklar. Burada insan ve genç potansiyeli çok fazla, netice itibariyle burası insanlığın ilk keşfettiği topraklar ve tekrar inanıyorum ki çözümde buradan çıkacaktır. Toplantının Şanlıurfa’mız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemiz için ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

BAKAN YARDIMCISI GÜRCAN, ‘’GÖBEKLİTEPE ÇOK ÖNEMLİ DESTİNASYONA SAHİP’’

Göbeklitepe’nin çok önemli bir destinasyona sahip olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, ‘’Tarihin sıfır noktasından geleceğe bir köprü olması amacıyla düzenlediğimiz URFA 4.0 Zirvesi vesilesiyle bugün burada sizlerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Tarım, Turizm, Tekstil ve Teknoloji başlıklarında geliştirilecek olan yüksek katma değerli ürünler ile istihdamda sağlanacak artış hiç şüphesiz ki sürdürülebilir ve dengeli bir büyümenin yapı taşıdır. Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkı sağlayacak olan bu Zirvenin Şanlıurfa’mızda gerçekleşmesi ise ayrı bir öneme sahiptir. Tarım ve tekstilde yüksek hacimlerde üretim potansiyeline sahip olan Şanlıurfa, turizm alanında da tarihin başlangıç noktası Göbeklitepe gibi çok önemli destinasyonlara sahip olma özelliği ile öne çıkmaktadır. Şanlıurfa’mızda tüm paydaşlarla vatandaşlarımızı buluşturduğumuz; Tarım, Turizm, Tekstil ve Teknoloji alanında katma değeri, potansiyeli ve istihdamı artırarak sürdürülebilir kalkınmayı sağlayacak sinerjinin oluşturulmasını amaçladığımız Urfa 4.0 zirvemizin başarılı olmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise Dünya sürekli değişiyor ve gelişiyor. Yepyeni bir dünya düzeni içindeyiz. Buna ayak uydurmak artık bir tercih değil bizler için bir zorunluluktur diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49