Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Balığın Tazeliğini Nasıl Anlarız?
Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan balık sezonun açılmasıyla balık tüketiminde artış yaşandı. Bu yıl balık fiyatlarının da geçen yıla oranla düşmesi vatandaşın yüzünü güldürdü.Sağlık açısından balığın birçok faydası olduğuna dikkat çeken, Balıkçı Mustafa Demirkol, balığın püf noktaları ile ilgili bilgi verdi.
“ URFA’DA BALIĞA TALEP ARTTI”
Şanlıurfa’da 30 yıldır balıkçılık yapan Mustafa Demirkol, “Balık sezonumuz açıldı. Balıklarımız günlük geliyor. Burası da merkez balıkçı olduğu için talep çok oluyor. Biz burada balıklarımızı seçiyoruz evlere koku girmesin diye paket ve pişirme işlemini de yapıyoruz. Şanlıurfalılara güzel bir hizmet sunmaya çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi
“BALIK FİYATLARI BU YIL ÇOK UYGUN”
Balık fiyatlarının bu yıl çok uygun olduğunu belirten Balıkçı Mustafa Demirkol, “balık fiyatlarımız şuşekilde; İstavrit 20TL, Kefal 25 TL, Sardalya 25 TL, Gümüş 30 TL, Karadeniz Somon 35 TL, Kum Levreği 30 TL, deniz şıbrası 35 TL, Sarıkanat 40 TL, fiyatlar ortamla bu yıl 20 ile 40 TL arasındadır.” Sözlerine yer verdi.
DEMİRKOL: ŞANLIURFALILAR BALIK TÜKETMEYE ALIŞTI
Şanlıurfalıların balık tüketmeye alıştığını söyleyen ve en çok balık türü olarak levrek ve hamsiye talep gösterdiğine dikkat çeken Demirkol, “Biz burada temizleyip pişiriyoruz. Bizim burada temizleme pişirme bölümlerimiz var. Aile yerimiz var. Balık çok faydalı bir besindir. Şuanda deniz ürünleri balık hafıza kaybına, yağlanmaya, böbreklere çok faydalıdır.”diye konuştu.
BALIĞIN TAZELİĞİNİ NASIL ANLARIZ?
Balıkçı Mustafa Demirkol, “Balığın taze olduğunu balığın kulağından ve gözlerinden anlarız. Balığın kulakları kırmızı ise bu balık tazedir. Gözleri canlı olduğu zaman bilin ki o balık tazedir. Bizim buradaki balıklarımız hepsi kanlı yani günlük getiriyoruz. Biz balıkları Türkiye’nin deniz olan her bölgesinden getiriyoruz. Özellikle Karadeniz bölgesinden çok fazla geliyor. Geçen yıla oranla balık fiyatları çok düştü. Normalde et fiyatı 60 TL bizim burada en kabadayı balığımız 50 -60 TL’ye satılıyor. Bu yıl deniz ürünleri bereketli özellikle balıklar çok fazla. Vatandaşlarımızda ucuz olduğu için daha çok talepte bulunuyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49