Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Bakan Kurum'dan Yeşildirek kentsel dönüşüm açıklaması
Nebati ve Kurum, daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde, kentteki belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen "Şanlıurfa Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Nebati, hemşehrileri olan Şanlıurfalıları yeni hizmetlerle buluşturacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güneş enerjisi yatırımlarına yönelik Bakanlığın desteklerinin sürdüğünü ifade eden Nebati, kentte Bakanlığın yatırımlarından istifade eden çiftçi sayısının ve alınan destek miktarının arttığını vurguladı.

Nebati, kentteki OSB sayısının yatırımlarla 6'ya çıkarılacağını belirterek, Şanlıurfalı kredi kullanan üretici sayısının 11 bin 247'ye, kredi bakiyesinin ise 2 milyar liraya yükseldiğini bildirdi
Şanlıurfa'nın tarım, sanayi ve turizm anlamında hükümetten aldığı destekle yatırımı artırdığını anlatan Nebati, şunları kaydetti:" AK Parti olarak tüm dünyanın yaşadığı bu çalkantılı değişim sürecine ülkemizi her alanda hazırlamak, ürettiğimiz katma değeri ve ihracatta dünyadan aldığımız payı artırmak, istihdam olanaklarını genişletmek için sizlerle yan yana, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bugün kaynaklarını daha fazla oranda üretime, ihracata ve üretken alanlara yönlendiren bir Türkiye var. Bugün, dönüşen dünyada her alanda giderek daha fazla öne çıkan bir Türkiye var. Bu yolculuğumuzda girişimcilerimiz, sanayicilerimiz, çiftçilerimiz ve üreten her bir insanımız önemli bir rol oynuyor."
Bakan Murat Kurum: "Şanlıurfa'ya 13 bin 949 konut kazandırdık"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da toplantıda, kent merkezi ve ilçelerde Bakanlık olarak yaptıkları yatırımlarla ilgili istişarelerde bulunduklarını belirtti.Şanlıurfa'ya Bakanlık olarak diğer ilgili kurumlarla eş zamanlı hizmetler sunduklarını dile getiren Kurum, daha güzel bir kent inşa etmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Kurum, birlik ve beraberliğin Şanlıurfa'da güçlü olduğunu bildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:"Şanlıurfa'ya değeri 14 milyar liraya ulaşan 13 bin 949 konut kazandırdık. Yatırım değeri 4 milyar olan 788 ticari ünite ve sosyal donatılar ile 6 millet bahçesi projemiz Şanlıurfa'da devam ediyor. Tarımın daha iyi olması için 3 barajın inşasını da sürdürüyoruz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük projesini duyurmuştuk. ' İlk Evim Projesi' ile de 7 bin 64 konutu Şanlıurfa'ya kazandıracağız. İlçelerimize göre detaylı dağılımlar var. Bugün de Harran'da da konut ihtiyacı olduğu belirtildi. İnşallah Harran'a da 250 sosyal konut kazandıracağız. Yeni iş kurma için de 500 iş yerini Eyyübiye'deyapıyoruz. Projeyle kentimizin istihdamına katkı sağlanacak. Yine 40 bin konutu Şanlıurfalıların hizmetine sunacağız, 20 bini merkez, 20 bini de ilçelerde olacak. 25 Ekim'de de 17 ilde 5 bin konutun temeli atılacak. Şanlıurfa'da da o gün ilk konutların temeli atılacak ve 2 yıl içerisinde vatandaşımıza teslim edilecek."

Kurum, kentsel dönüşüm projelerine de önem verdiklerine işaret ederek, belediyelerle iş birliği halinde yürüttükleri çalışmaların detaylarına değindi.

Balıklıgöl yakınlarında "Kültür Adası Projesi" ve peyzaj düzenlemesi yapacaklarını belirten Kurum, binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bu kutsal mekanı Şanlıurfa'ya yakışır bir hale getirmek istediklerini anlattı.
Yine Haliliye’de eski sanayi kentsel dönüşüm projemiz kapsamında 365 bin m² alanda çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda TOKİ eliyle 1. Etap 1. Bölümde 6 işyeri, 90 ofis ve 463 dükkânın yapımını tamamladık. 1. Etap 2. Bölümde 120 işyeri ve 8 dükkân, 1. Etap 3. Bölümde ise 58 konut ve 26 dükkânın yapımını tamamladık. Merkez Haliliye’de Yeşildirek kentsel dönüşüm projemiz kapsamında TOKİ Başkanlığımızca 292 konut ve 26 dükkânın yapımında ise sona geldik " ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49