Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Bakan Koca'dan son dakika maske açıklaması!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı.

Toplantının gündeminde, aşı sevkiyatlarındaki son durum, aşılama programındaki gelişmeler, Hindistan'da ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan Delta varyantı vardı.

Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu:

- Salgın günlerini aşılanarak atlatacağız. Salgının kısa sürede sona ereceğine inancım tam.

- Salgın süresince salgından yaklaşık 50 bin insanımızı kaybettik.

- Kalp krizi teşhisleri salgın döneminde yüzde 50 azalmasına rağmen kalp krizine bağlı ölümler yüzde 10'dan fazla arttı.

- Hastalığı geçirdikten 45 gün sonrasında 65 yaş üzerinde vefatın iki kattan fazla arttığını tespit ettik. Gelecek üç yıl içerisinde çıkabilecek yan rahatsızlıklar henüz tespit edilemese de mevcut ölümlerin 3-4 katı daha fazla ölüm beklenmektedir. Bu vahim ve hazin bir beklentidir.
18 YAŞINDAN GÜN ALANLAR CUMA GÜNÜ RANDEVU ALABİLECEK

- 18 yaşından gün almış herkes cuma gününden itibaren aşı randevusu alabilecek.

18 YAŞ ALTI AŞILANACAK MI?

- Belki bir hafta içerisinde 18 yaş altı kronik hastalığı olanları da aşılayabiliriz. Bilim kurulu dünyadaki çalışmaları, uygulamaları değerlendiriyor. Ülkelerden ülkelere farklı yaklaşımların olduğunu biliyoruz. Ancak bununla ilgili henüz bir netliğimiz yok. Gelişmelere göre bunu aktarmış olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49