Öne Çıkanlar Ahmet Demir sosyal medya Sağlık Bakanlığından 143 ilacın pasife alınmasıyla ilgili açıklama Zabıta Haftasını Kutladı elektrık

Bu haber kez okundu.

"Ayşehanım" yer fıstığı çeşidinde hasat zamanı

Türkiye'de ilk ve tek fıstık çeşidi olan ve ismini araştırmacı Doktor Ayşe Nuran Çil'den alan 'Ayşehanım' yer fıstığı Şanlıurfa'da hasat zamanı geldi

Harran ilçesinde bulunan Koruklu Talat Demirören Araştırma istasyonunda 5 da alanda Demostrasyon amaçlı ekilen Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünün tescilli yerfıstığı çeşidi "Ayşehanım" da hasat zamanı yaklaşmaktadır.

Diğer fıstık çeşitlerine kıyasla çerezlik tüketime daha uygun olan Ayşehanım fıstığı, kuruyemiş sanayisi için de önemli kalite kriterlerine sahip.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

"Koruklu Talat Demirören Araştırma istasyonumuzda 5 da alanda Demostrasyon amaçlı ektiğimiz Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünün tescilli yerfıstığı çeşidi "Ayşehanım" da hasat zamanı yaklaşmaktadır"denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49