Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Av. Dikeç, “Büyük Bir Fayda Getirecek”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz. Böylece yargının iş yükünü düşüren bir çözüm yolunu daha hukuk sistemimize kazandırmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Açıklamayı değerlendiren Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Avukat Salih Dikeç, mahkemelerin yükünü büyük bir ölçüde azaltacaktır bu konuda büyük bir fayda getireceğini söyledi.

“SULH KOMİSYONLARI GÜNDEME GELDİ”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sulh komisyonların kurulması ile ilgili konuşan Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Avukat Salih Dikeç: “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız, 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura çekiminde bir açıklama yapmış bu açıklamada da Sulh komisyonları gündeme geldi. Sulh hukuk komisyonları nedir, sulh komisyonları idari yargı alanlarında ortaya çıkabilecek sorunlara alternatif hukuk çözümleri dahili bir çözüm üretmektir” dedi.

“MAHKEMELERİN YÜKÜNÜ AZALTMAYA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA OLACAK”

Sulh komisyonlarının mahkemelerin yükünü azaltacağını ifade eden Avukat Dikeç: “Daha önce de 2012 yılın da arabuluculuk konusunda bir çözüm bulunmaya çalışmıştı ve bu iş hukuku alanında, tüketici hukuku alanında mahkemelerinin yükünü büyük bir ölçüde azalttı. Sulh komisyonları da idari yargı alanında bu yönde mahkemelerin yükünü azaltmaya yönelik bir çalışma olacak. Sulh komisyonlarının gündeme gelmesindeki en önemli husus, aile mahkemelerinde çocukların icra kararıyla anne babaya teslim edilmesi yönünde bir ezici ve çocukları küçük düşürücü bir uygulama gündeme gelmekte. Sulh komisyonları bunları ortadan kaldırmaya yönelik bir tavıt içerisine girecek sulh komisyonları çocukların psikolojisini büyük oranda düzeltmeye çalışacak” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR FAYDA GETİRECEK”

Son olarak komisyonların büyük bir fayda getireceğini ifade eden Salih Dikeç: “Sulh komisyonları avukatlara, hakimlere ve savcılara büyük oranda fayda sağlayacaktır. Zira bilindiği üzere Dünya’da ve Türkiye’de gelişen hukuk sisteminde insanların popülasyonunun gelişmesi, dava türlerinin artması mahkemeler açısından büyük bir yük teşkil etmekte ve bu yükü bir şekilde bizim azaltmamız gerekmektedir. Sulh komisyonları özellikle idari mahkemelerin yükünü büyük bir ölçüde azaltacaktır bu konuda büyük bir fayda getireceğine inanıyorum” dedi.

“VAKİT KAYBETMEDEN HAKKINA KAVUŞMASINI İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sulh komisyonu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Örneğin, icra konularını, aile hukuku alanında çocukla kişisel ilişki kurulmasından tamamen çıkaracağız. Bunun yerine mağdur hizmetleri mekanizmasını tesis ederek çocuğun üstün yararını hakim kılacağız. Yine vatandaşımızın kamu kurumlarıyla olan işlerinde öngörülebilirlik ve hukuk güvenliğini artıracak yeni adımlar atacağız. Bu kapsamda idari sulh usulü sistemini rahatlatacak bir yeniliğimiz olacak. Vatandaşımızın kamu ile uyuşmazlıklarında mahkeme mahkeme dolaşmadan dilekçeler, dosyalar, başvurular arasında vakit kaybetmeden hakkına kavuşmasını istiyoruz. Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz. Böylece yargının iş yükünü düşüren bir çözüm yolunu daha hukuk sistemimize kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49