Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Aşevinde kadınlara kanser anlatıldı
Şanlıurfa Halk Sağlığı kanser şubesi , halk sağlığı haftası ile  meme ve rahim kanserine karşı kadınları bilinçlendirmek amacıyla Aşevinde kadınlara broşür dağıtılarak kanser taramasından geçmeleri tavsiye edildi.
 
Şanlıurfa’lı kadınların özellikle meme ve rahim ağzı kanserini utandıklarından ailelerine ve hekimlere anlatamadıklarından kanser teşhisi geç olduğundan tedavisi mümkün olmuyor. Halk sağlığı kanser şubesi kadınları bilgilendirmek amacıyla kadınların yoğun olduğu Aşevine giderek broşür dağıtarak kadınlarla birebir görüşerek erken kanser teşhisini anlatılar. Aşevinde yapılan Erken teşhis tanıtımına  Halk sağlığı müdürü Osman Koyuncu, Aşevi sorumlusu Aziz Kutluay, Personel şube müdürü İbrahim Demir, Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla, KETEM Personelleri Hemşire Nebahat Yıldırım ve Aslı Çay, katıldılar.
 
Halk sağlığı müdürü Osman Koyuncu ”Halk sağlığı haftası münasebetiyle özellikle kanser ve kanser taraması ile ilgili kadınların daha olduğu aşevini seçtik bayan vatandaşlarla daha iyi İrtibata geçmek için   burayı seçtik kanser insan vücudundaki hücrelerin anormal bir şekilde büyümelerini neticesinde meydana gelebilecek bir hastalıktır. Maalesef geç zamanlarda tanı olsa bile tedavisi çok güç olabilir Halk sağlığının hedefi özelikle hanımlarda erken teşhis edilebilen meme ve rahim ağzı kanseri üçüncü bir kanserde kalın bağırsak kanseri bu kanserler erken teşhis ile tedavileri mümkün olan kanserlerdir.  Bu kanser taramaları ücretsizi olarak hizmet verilmektedir dedi”
 
Aşevi sorumlusu Abdulaziz Kutluay ise Halk Sağlığı Merkezi’ne yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. “bizim görevimiz sadece yemek vermek değil bugün bütün halk sağlık ekibi buraya geldi bizde diyoruz ki dinen tedavi olmanın sakıncası yoktur. Tedavi olmamak sakıncalıdır”
 
Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla “Bugün burayı kadınların yoğun olduğu bir bölge olduğu için seçtik ve bu kadınların gerçekten buna ihtiyacı var. Biz bu kadınları buradan ücretsiz bir şekilde götürüp kanser taramalarını yaptıracağız ve tekrar buraya bırakacağız. Böyle bir program hazırladık. Rahim kanseri ve meme kanseri ciddi olup öldürebilen kanser türleridir. Bunlar erken teşhis edilerek erken tedavi yapılabilir. Bu konudaki taramalar tamamen ücretsizdir. Halkımızın bunu bilmesi gerekir. Şanlıurfa 500 yataklı devlet hastanesi KETEM kısmına başvurabilir ve aile  hekimlerden gerekli tüm yardımları alabilirler. Bütün taramalarını orada ücretsiz olarak yaptırabilirler. Bu çalışma KETEM’de sürekli olarak yapılıyor ama biz bu kesimlere ulaşamıyorduk. Onun içinde bu şekilde standlar kurmaya karar verdik. İnşallah birçok kadınımıza ulaşıp taramalarını yaptırarak erken teşhis yoluyla tedavilerini gerçekleştireceğiz. Unutmayalım ki erken teşhis hayat kurtarır biz bunun farkındayız korkmuyoruz kanseri yeneceğiz’ dedi.
 
Erken tanının hayati önem taşıması nedeniyle tüm kadınların kanser taramasından geçerek erken teşhis ile tedavi edilmeleri gerektiği vurgulandı. Kanser taraması yaptırmak isteyen kadınlar Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’nde ücretsiz olarak taramalarını yaptırabilirler.
 
 
Aşevi yemek alan kadınlardan Kadriye Güzel”Hizmeti biz çok güzel anlattılar ailemiz bile bunu yapmıyor Allah onlardan razı olsun benim eşim cezaevinde üç çocuğum var  bana çocuklarını al gel biz sana yardımcı oluruz dediler”
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49