Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Arkadaşları Okulda Onlar Tarlada

Şanlıurfa’da mevsimlik tarım işçilerin hikâyeleri hep aynı birçok çocuk yaz aylarına aile bütçesine katkı bulunmak ve okul masrafları çıkarmak için kavurucu sıcaklarda tarlalarda çalışıyor. Arkadaşları önlüklerini giyip, çantalarını sırtlayıp okula giderken onlar gün boyu sıcağın altında minik elleriyle pamuk toplayarak ailelerinin bütçesine yardımcı oluyor. Şanlıurfa mevsimlik işçilerin okul çağındaki çocukları ailelerine maddi destek sağlamak için okula gitmek yerine pamuk tarlasında çalışmak zorunda kalıyor.

Yaşları 11 ile 17 arasında değişen onlarca çocuk tarlalarda okul ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra ailelerinin bütçesine katkı sunmak için aileleriyle birlikte pamuk tarlasında çalışıyor, saatlerce güneşin altına pamuk toplayıp, çuval taşıyan çocuklar kötü koşullarına rağmen cüzi bir ücret alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49