Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Arife ve Bayram Güvenliği Alındı
Şanlıurfa’da arife günü binlerce insan alış veriş telaşına düştü. Son iftar yemeğinin ardından alış verişe çıkan vatandaşlar caddeleri doldurdu. Kent merkezinde oluşan kalabalık iğne atsan yere düşmez cinsinden yoğunluğu yaşattı. Özellikle Atatürk Bulvarı, Divan yolu caddesi ve Haşimiye meydanında adım atacak yer kalmadı. 
  ARİFE VE BAYRAM GÜVENLİĞİ ALINDI
 
Şanlıurfa’da kent merkezinde bazı güvenlik önlemleri alındı. Şanlıurfa Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri su meydanından Balıklıgöl’e gidiş güzergahı olan Su Meydanı caddesini, Yıldız meydanında olan bayram yoğunluktan dolayı dubalarla trafiğe kapattı. Öte yandan Şanlıurfa Belediyesi de Ramazan bayramı dolayısıyla çeşitli tedbirler aldı. Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte vatandaşların bayramı rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla bir dizi önlem alındı.  Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, arife gününden itibaren 3 günlük bayram tatili süresince kent merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. "Alo 153" Beyaz Masa'ya gelen şikayetler ise en kısa sürede çözüme kavuşturulacak. Belediye mezarlıklar birimi ise kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlara karanfil dağıtacak ve bayram şekeri ikram edilecek. Ayrıca mezarlıklardaki hoparlörlerden gün boyunca da Yasin-i Şerif okutulacak.
  TATLICI ESNAFI BAYRAMI ARİFE GÜNÜ YAŞADI
 
Şanlıurfa’da kent merkezinde son iftarlarını açan vatandaşlar tatlıcılara akın etti. Akşam namazıyla birlikte yenilen son iftar yemeğinin ardından vatandaşlar soluğu tatlı ve dondurmacılarda aldı. Kent merkezinde faaliyet gösteren tatlıcı esnafı; “Ramazan boyunca millet oruç olduğundan dolayı neredeyse hiç iş yapmadık. İftara saatler kala işlerimiz biraz oluyordu. Ramazan bitti bugün son iftarımızı açtık, bizde kendimiz yaptığımız halde tatlı yedik bugün, vatandaşlarla gördüğünüz gibi masaları doldurdu. İşlerimiz açıldı, Allah’a şükürler olsun.” şeklinde konuştular. Tatlı yemeye gelen vatandaşlar ise; “Bugün bildiğiniz gibi arife günü, yani bayramdan bir önceki gün, son iftarımızı bugün açtık ve ardından arkadaşlarımızla birlikte kadayıf ve dondurma yemeye geldik. Allah’a şükür ramazanı oruçlu bir şekilde kazasız belasız geçirdik. Şimdiden tüm İslam Aleminin ve Şanlıurfalı hemşerilerimizin bayramı kutlu olsun.” şeklinde görüş belirttiler.
  Haşimiye Caddesi İstiklal Caddesini Aratmadı
 
Şanlıurfa’da bayram alış verişi yapmaya çıkan vatandaşlar Haşimiye meydanını doldurdu. Binler insan Ramazan Bayramı münasebetiyle bayram alış verişi telaşına düştü. Mağazalarda fiyatların pahalı olmasından dolayı vatandaşlar özellikle Yıldız Meydanı ve Haşimiye meydanına akın edince ortaya İstanbul’da bulunan İstiklal caddesindeki yoğunluğun aynısı çıktı. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız bazı vatandaşlar; “Yarın Ramazan bayramı o yüzden bugün bizde çocuklarımıza ve kendimize bayramlık elbise almak için çıktık. Fakat çok kalabalık, neredeyse iğne atsan yere düşmez. Sizinde gördüğünüz gibi herkes bayram alış verişi yapıyor. Fiyatlar mağazalara nazaran burada daha uygun olduğu için burayı tercih ettik. Tüm İslam Aleminin bayramı şimdiden kutlu olsun.” dediler.
  ESNAF’DAN SATIŞ İÇİN İLGİNÇ YÖNTEM
 
Şanlıurfa’da kent merkezinde bulunan Haşimiye meydanında bazı esnaflar müşteri çekebilmek amacıyla ilginç bir yönteme başvurdu. Megafonla, alış ve ıslıklara müşteri toplayan esnaf; “Bu yöntem çok iş yaptı, diğer esnaflara göre daha çok iş yapıyoruz. Bugün çok sıcaktı, sabahtan beri bağıra bağıra boğazımız ağrıdı bizde o yüzden megafonla müşteri çekme yolunu seçtik. Islık ve alkış çalınca da uzakta olan vatandaş ne olduğunu merak ediyor. O yüzden bu tarafa doğru yanaşıp ne olduğuna bakmak istiyorlar. Bu tarafa geldikten sonra fiyatların uygun olduğunu gören vatandaşlar almadan edemiyorlar. Rabbim inşallah hep böyle kısmetimizi açar ve işlerimiz yoğun olur.” Şeklinde görüş belirtiler.
  EN ÇOK ŞEKER VE LOKUM TÜKETİLDİ
 
Şanlıurfa’da kent merkezinde Ramazan bayramı münasebetiyle en çok şeker ve lokum tüketildi. Halk arasında şeker bayramı olarak da bilinen Ramazan bayramında vatandaşlar misafirlerine şeker ve lokum almak yoğunluk oluşturdu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49