Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Araç Yangınlarına Karşı Uyarı: "Periyodik Bakımlarını Yaptırın"
Oto tamir esnafı yaz ve kış mevsimlerinde meydana gelen araç yangını sayısında büyük artış var. Yangınların önlenmesi için ise araçların bakımlarının düzenli olarak yaptırılması uyarısında bulunuluyor.
SICAK HAVADA ARAÇ BAKIMINA DİKKAT
Son dönemlerde seyir halinde ve park halinde yanan araçların görülmesi sürücülerde de endişe oluşturuyor. Oto tamircileri yangınların sebebini araçların orijinalini bozan yazılım, aşırı klima kullanımı, led ampul, kaçaklar olarak gösteriyor. Oto tamirciler, bu yangınların önüne geçilmesi için araç bakımlarının zamanında yapılması ve aracın orijinalini bozacak aksesuarlardan kaçınılması gerektiğini söylüyor.
ARAÇ YANGINLARINA KARŞI UYARI: "PERİYODİK BAKIMLARINI YAPTIRIN"
Evren sanayi oto esnafı İsmail Usta, "Araç yangınlarıyla ilgili sorun özellikle kış ve yaz aylarında ortaya çıkıyor. Bu aylardaki aşırı soğuk ve sıcaklıklar etken rol oynuyor. Araçların yıllık periyodik bakımının yaptırılmaması, yağına ve suyuna özen gösterilmemesi yangında en büyük etkenlerden. Bu ilgisizlikten dolayı hem mekanik hem de elektrik yorgunluğu ortaya çıkıyor. Bu yorgunluk sonucunda da araç yangınları kaçınılmaz oluyor. Araç sahipleri otomobillerinin yıllık bakımlarını aksatmamalı ve düzenli bir şekilde kontrol etmeliler.
ARAÇ SAHİPLERİ BİRAZ DUYARLI OLSUN
İsmail Usta, Araçlarda yangın çıkışı klima, bakımsızlıktan dolayı, elektrik tesisatlarından bazı araçların seyir halinde ve yerinde yandıklarını görüyoruz. Genelde araç sahiplerin bakımları zamanında yaptırmadıklarından oluyor. Araç bakımlarını zamanında yaptırmaları lazım klima bakımı, elektrik tesisatını , bakımlarını yaptırmaları lazım araç sahiplerin biraz duyarlı olup klima, yaz ve kış bakımlarını aksatmamaları gerekir"diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49