Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Antibiyotiğin insana olumlu veya olumsuz yapacağı etkiler
Viranşehir Devlet Hastanesinde düzenlenen konferansın açılışında konuşan Viranşehir Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr.İlhan Erkan, Hastane ile ilgili katılımcılara bilgi verirken, Hastaneye katkılarından dolayı AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek başta olmak üzere yetkililere teşekkür etti.
Konferasın açılışında söz alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Üniversite olarak Viranşehire verdikleri öneme değinerek; “Biz istiyoruz ki Viranşehirliler bu güzel ilçelerine sahip çıksınlar. Viranşehirlinin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için ilçenin zenginlerine de işler düşüyor. Buyursunlar fiziki anlamda ihtiyaçları gidersinler, binalar yapsınlar. Onların içini doldurmak ve çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek için biz de üzerimize düşeni yapalım. İlçemizde Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Yüksekokulunu açtık. İnşallah bundan sonrahi hefefimiz Fakülte açmak olacak” dedi.
Konferansın açılışında, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe ve Viranşehir Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Seyrek’te birer konuşma yaptılar.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Harran Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zehra Yılmaz, Akılcı Antibiyotik ve İlaç Kullanımı ile ilgili önemli bilgiler vererek, “Çok ilaç değil, doğru ilaç iyileştirir” dedi.
İlaç kullanımında bilinçlendirme çağrısında bulunan Yılmaz, “Annelerin ve hastaların bilinçlendirilmesi, eczacılarla bilgilerin paylaşılmasının önemli olduğu, en pahalı antibiyotiği verdiğimizde kazanacağımız para değil, insana olumlu veya olumsuz yapacağımız etkiyi merkeze alan bir duruşla önümüzdeki süreci planlamamız gerekiyor. Kolaycı bir şekilde talep edilen, o anlık rahatlatıcı kalemlerin yazılmasının yarın tedavisi mümkün olmayacak ağır sorunların alt yapısına damla damla katkı sağlayabilecek zeminlere izin vermemeliyiz. Avrupa ülkeleri arasında antibiyotiğe direncin en yüksek olduğu bir ülkeyiz. Bu da ciddi bir sorun. Bu sorun topluma ciddi bedeller ödetiyor. Sağlıkla ilgili bize ödettilen bedellerin telafisi çok zor, hatta bazen imkansız olabilir” diye konuştu.
Yaklaşık 2 saat süren konferansa Ceylanpınar Kaymakamı Viranşehir Kaymakam vekili Ahmet Karatepe, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Viranşehir Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Seyrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Aslan, doktorlar, eczacılar ve sağlık çalışanları katıldı.
Konferansın sonunda Viranşehir Devlet Hastanesinde görev yapan başarılı doktor ve personele teşekkür belgeleri protokol tarafından takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49