Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Altına alternatif olarak geldi...

Altın gramının 506 TL'ye kadar ulaşmasının ardından düğün yapacak kişiler, imitasyon görünümlü altın ürünlere yöneldi. Ortalama fiyatı 3-4 bin TL değerinde olan altın bilezik yerine 20 TL'ye gerçeğini aratmayan bilezikler gelinlerin kollarını süslemeye başladı.

Altın fiyatlarındaki artış, vatandaşları imitasyon altınlara yöneltti. Şanlıurfa Bağdat pasajında 15 liradan 200 liraya kadar satılan gerçeğinden farksız imitasyon takılar, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

EVLENEN ÇİFTLERİN İMDADINA İMİTASYON YETİŞTİ

Evlenen çoğu çift, düğünde kendilerine takılacak takılarla düğün masraflarını karşılamanın hesabını yapıyor. Ancak altın fiyatlarının yükselmesiyle çoğu düğünde, bazı davetliler, gerçeğinden ayırt edilemeyen ve imitasyon olarak adlandırılan sahte altın takmaya başladı. Takılardaki sahte altın ise ancak kuyumcuya bozdurmak için getirildiğinde anlaşılabiliyor.

Bağdat pasında bujiteri esnafı olan Hasan Diy, son zamanlarda altında yaşanan fiyat artışıyla birlikte gerçeğinden farksız sattığı imitasyon takıların vatandaşların ilgi odağı olduğunu anlattı.

Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte birçok kişinin altınlarını bozdurduğunu vurgulayan Diy, kişilerin yinede altını varmış gibi görüntü vermek için imitasyon altın alıp taktıklarını ifade etti.

İMİTASYON OLDUĞU BELLİ OLMUYOR

Vatandaşların imitasyon altınları ayırt edemeyip gerçek sandığına da dikkat çeken Diy, imitasyon olup olmadığını sadece bu işi yapan kişilerin anlayabileceğini ifade etti.

Diy, ayrıca çeyrek altının 15 liradan, küpelerin 20 liradan ve bileziklerin de 50 liradan satıldığını anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49