Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Akçakale Kaymakamlığından açıklama geldi
Akçakale’de jandarma ile çiftçiler arasında yaşanan DEDAŞ gerginliğinde iki kişi yaralanmıştı. Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklamada vatandaşların kendi kendilerini yaraladıkları iddia edildi.
Akçakale ilçesine bağlı Pekmezli kırsal Mahallesinde elektrik kesintileri nedeniyle yolu trafiğe kapatarak eylem yapan çiftçiler ile jandarma arasında yaşanan DEDAŞ gerginliğinde 2 kişi yaralanmıştı. Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklamada vatandaşların kendi kendilerini yaraladıkları öne sürüldü.

Akçakale Kaymakamlığınca yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlçemize bağlı Pekmezli kırsal mahallesinde yolu trafiğe kapatan çiftçilere Jandarma tarafından müdahale edildiği ve bazı çiftçilerin müdahale sırasında darp edildiği şeklinde çıkan haberler üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

14/08/2021 tarihinde Akçakale ilçemize bağlı Pekmezli kırsal mahallesinde elektrik kesintilerini gerekçe göstererek 100-150 kişilik bir grubun karayolunu trafiğe kapatmaları üzerine; yolda toplanan kalabalığa yolu açmaları ve dağılmaları konusunda Jandarmamız tarafından uyarı ve ikazlar yapılmış, yolu kapatan topluluk ikna yoluyla dağıtılarak yol trafiğe açılmıştır.

Yaşanan olay sırasında, görüntülerden de anlaşılacağı üzere, bir vatandaşımız yerden aldığı taşlarla kafasına vurarak kendi kendini yaralamış, yaralı vatandaşımız hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Başka bir vatandaşımız ise yolu açmaya çalışan TOMA aracını engellemek için aracın altına ayağını uzatırken yine Jandarma personelimiz tarafından şahıs engellenmiştir.

Yolu trafiğe kapatan çiftçilerin Jandarma tarafından darp edildiği şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48