Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Akçakale Gümrük Kapısından Suriye Raporu
 Son zamanlarda kimyasal silah kullanımı, sınır geçişleri, ham petrol nakli ve iç savaşın sonucunda iyice karışan Suriye’ye Amerika’nın müdahale edeceğinin belirtilmesi üzerine akıllarda Suriye’yle ilgili çeşitli sorular oluştu.

Şanlıurfa ile Suriye arasındaki geçişleri sağlayan Akçakale Gümrük Kapısı dün itibariyle kapatıldı. Özgür Suriye Ordusu askerleri Gümrük Kapısının kapatılmasını savaş çıkma ihtimaline bağladı.

Sınır kapısında vatandaşların geçişine izin verilmezken, sınır kapısı önünde yüzler vatandaş toplandı. Sınır kapısından Suriye’deki durumlar gözetilirken, Suriye’de bir hareketlilik olduğu görüldü. Gümrük Kapısının Türkiye tarafında bulunan Özgür Suriye Ordusu askerleri Suriye’deki durum hakkında bilgi verirken, Suriye’de kimyasal silahların kullanıldığı iddiasını da doğruladı. Kimyasallardan çok vatandaşın etkilendiğini söyleyen Özgür Suriye Ordusu askeri “ Suriye’de durumlar oldukça karışık, her yer tahrip edilmiş durumda. İnsanlar artık hayatlarından vazgeçmiş, herkes başka ülkelere kaçmak istiyor. Diğer ülkelerin Suriye’ye müdahalesi gündeme geldikten sonra Beşşar Esad da güvenlikleri artırdı ve hazırlıklara başladı. Ülke içerisinde kimyasallar kullanıldı ancak bu kimyasalları El kaide kullandı” şeklinde konuştu. Savaşın çıkma ihtimaline karşı Gümrük Kapılarının kapandığını öne süren askerler, bu şekilde yoğunluğun önüne geçilmek istendiğini söyledi.

Halk Suriye’den kaçmaya çalışıyor

Akçakale Gümrük Kapısında görünen Suriye manzarası, orada yaşayan insanların tüm yaşananlardan kaçtığını gözler önüne seriyor. Kalabalık bir trafik görülürken, kendi otomobilleriyle başka ülkelere kaçan insanların yoğunlukta olduğu görüldü. Suriye’de yaşanan savaşın yanında son günlerde kimyasalların atılmasıyla birlikte iyice tedirgin olan Suriye halkı başka ülkelere kaçarak hayatını kurtarmaya çalışıyor.

Olası bir savaşa karşı sınır kapıları kapatıldı

Her gün yüzlerce insanın geçtiği Akçakale Gümrük Kapısı dün itibariyle geçişlere kapatıldı. Ailesini Suriye’de bırakarak, Türkiye’ye gelen Suriyeliler dün ailelerini de Türkiye’ye geçirmek için Akçakale Gümrük Kapısına geldi. Ailesi ile sınır kapısı olan Suriyeliler, geçişlere izin verilmediği için güvenlikçilerle tartıştı. Kimyasalların kullanıldığı bölgelerden gelen Suriyeliler Türkiye tarafına geçemedi. Kimyasalların etkisiyle diğer vatandaşların sağlığını tehlikeye atabileceği ihtimaline karşı dün sınır kapısına kimse yanaştırılmadı.

Esad yandaşı gazeteciler gümrük kapısında ajanlık yapıyor

Akçakale Gümrük Kapısının Suriye tarafındaki güvenlikçiler Suriye halkının ve Özgür Suriye Ordusu askerlerinin röportaj vermesine karşı çıkarken, Esad yanlısı medyanın burada çekim yapıp, Esad’a gönderdiğini iddia etti. Esad’ın Sınır kapısında yaşanan durumları ve yapılan röportajları görmesini istemeyen güvenlikçiler, sınır kapısının kapanmasıyla ilgili “Kapılar çift yönlü kapatıldı. Suriye’dekiler Türkiye’ye geçemediği gibi Türkiye’dekiler de Suriye’ye geçemiyor” dedi.

Yenilenebilir enerjiler Suriye’ye gönderiliyor

Akçakale Gümrük Kapısında dikkatlerden kaçmayan bir başka görüntü ise Akaryakıt tanklarının sınır kapısında beklemesi oldu. Çevre vatandaşların iddiasına göre içerisi ham petrol dolu olan tankerler Suriye’ye yenilenebilir akaryakıt taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49