Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Açıldı: Urfa'nın o ilçesi ihya olacak!
DSİ 15. Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet geçen Viranşehir Pompaj Sulaması Projesi sayesinde 250 bin dekar arazinin daha suya kavuştu, ve yaklaşık 22 bin kişiye istihdam sağlanacağı bildirildi.
Viranşehir pompaj sulaması pompa istasyonu geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafından açılış yapıldı. 140 bin dekar arazinin 14,4 m³/sn su basacak olan, Pompa istasyonu Kurulu gücü 18000 kW Terfi yüksekliği 84 mt'dir.
MİLLİ EKONOMİYE 118 MİLYON TL KATKI
Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 118 Milyon TL katkı sağlanması bekleniyor.
Projenin bitmesiyle bölgedeki yeraltı kuyularından yoğun elektrik sarfiyatıyla yapılan kuyu sulamasının da önüne geçilmesi bekleniyor. Bölgede kronik bir problem olan kaçak kuyu ve elektrik kullanımının da ortadan kalkması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48