Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

ABD Suriye’yi 11 Eylül’de mi vuracak?
11 Eylül 2001 günü gerçekleşen ve 11 Eylül 2001 Saldırıları olarak adlandırılan olaylar kimi iddialara göre Amerikan hükümeti ve gizli servisleri tarafından Orta Doğu ve Afganistan'a yönelik işgal faaliyetlerini meşrulaştırmak ve orta doğuya demokrasi getirmek adına yapılmıştı.
ABD Başkanı Barack Obama, yaptığı açıklamada ABD’nin Suriye’ye müdahalesini 9 Eylülde Kongreye götürme kararının ardından 10 Eylülde kongre kararını açıklayacağını söyledi. Bu durum vatandaşların iddiasına göre,ikiz kulelere saldırının yapıldığı 11 eylül 2001 yılının 12. yıldönümünde Suriye’ye geniş kapsamlı bir operasyonunun düğmesine basılacak.
Öte yandan Washington'da operasyonun içeriği ile ilgili farklı senaryolarda ortaya atılmaya başlandı.
Daha önce defalarca Suriye'ye karşı "sınırlı bir operasyon" seçeneğini dile getiren Obama, 2 gün önce muhaliflerin Esed güçlerini yenmesi için daha geniş kapsamlı bir planı olduğunu söyledi. Harekatla Esad'ın savaş kapasitesini azaltmayı hedeflediklerini aktaran Obama, Kongre'nin harekat lehine karar vereceğinden emin olduğunu da sözlerine ekledi.
Şimdi dünyanın gözü ABD Başkanı Barack Obama’nın 9 Eylül'de toplanacak Kongre'den Suriye'ye müdahale kararı çıkması halinde Suriye’ye özgürlük getirmek için izleyeceği plana odaklandı.
Bu arada Suriye’nin sıfır noktasında bulunan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde de son zamanlarda çeşitli senaryolar halk arasında üretiliyor.
Bunlardan bazıları ABD’nin vurulacak Hedefleri arasında bulunan Akçakale ilçesine 90 km uzaklıktaki Rakka ilinin de bulunması. zorda kalacak olan Esed’in kimyasal gaz kullanacak olması ve Esed’in hedeflerinden birinin de Şanlıurfa ili olduğu ve büyük can kayıplarının yaşanacağı Akçakale ilçesinde konuşulan konuların başında geliyor.
Akçakale ilçesinde devlet hastanesinin bahçesinde kurulan kimyasal saldırılarda yaralananların ilk müdahalesinin yapılacağı sahra hastanesinde buna örnek gösteriliyor. Akçakale halkı yaşanan gelişmeleri tedirginlik ve korku dolu gözlerle yakından takip ediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48