Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

7 yıl sonra Müslümanlığı seçti

Şanlıurfa’da Müslümanlığı seçen Rus uyruklu Julia isimli bayan Hülya ismini aldı. Müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Julia(Hülya), kendisine hediye edilen Kuran-ı Kerim’i en kısa sürede öğreneceğini söyledi.

7 yıl önce çalışmak için Şanlıurfa’dan Rusya’ya giden Cihan Toksöz, Rusya’da tanıştığı Julia isimli bayanla tanışıp, evlendi. Evlenen çift çiftte vatandaşlık aldı. evliliklerin 7. yılında Müslümanlığı seçen Rus gelin Julia, Şanlıurfa müftülüğüne başvurdu. Şanlıurfa müftüsü İhsan Açık’ın şahitliğinde Müslümanlığa geçen Julia(Hülya), eşini ve eşinin ailesinin yanı sıra etrafında bulunan herkesi sevindirdi. Müslümanlığı seçmekle çok mutlu olduğunu dile getiren Julia, eşine ve Şanlıurfa Müftüsüne teşekkür etti. Julia’nın Müslümanlığa geçmesi üzerine düzenlenen törende, Müftü Açık, Julia’ya Kur’an-ı Kerim hediye ederek, Müslümanlığı seçtiği için kendisine teşekkür etti. Julia’nın eşi Cihan Toksöz ise, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “7 yıl önce çalışmak için Rusya’ya gitmiştim, orada Julia ile tanıştım ve ilerleyen zamanlarda evlenmeye karar verdik. Evlendik Julia Müslümanlığa merak sardı evliliğimizin 7. yılında Julia Hülya ismini alarak, Müslüman oldu. Bu durumdan duyduğum memnuniyeti ifade etmeye kelimeler yetmiyor” şeklinde konuştu. Hazırlanan törende konuşan İl Müftüsü İhsan Açık ise, yaptığı açıklamada yeni evlenen çifte mutluluklar dilediğini ve ikisinin de Allah’a layık birer kul olmayı dilediğini söyledi.

Müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Julia(Hülya) ise, “Cihan’la tanıştıktan sonra Türkçe öğrenmeye başladım. Ve Müslümanlığı seçmek için gün sayıyordum. Burada bana hediye edilen Kur’an-ı Kerim’i en kısa zamanda öğreneceğim” ifadelerini kullandı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49