Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

6 kişilik Aile yaşam mücadelesi
Süleymaniye mahallesindeki eski bir evde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan Doğan ailesi, yardım almak için başta belediye ve valilik olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlara başvurduklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın Süleymaniye mahallesinde yaşayan 6 kişilik Doğan ailesi belediye, valilik ve diğer hayırseverlerden yardım bekliyor. Hamallık yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan aile reisi Mehmet Doğan, çalıştığı işte kazandığı parayla ailesine bakmaya çalıştığını ve çocuklarını okutmaya çalıştığını söyledi. Zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren 6 kişilik aile, tek bir kişinin kazandığı parayla geçinmek zorunda. Hamallık yapan Mehmet Doğan, her türlü yükü taşıdığını söyleyerek, kış aylarının yaklaşması üzerine odun taşımaya gittiğini ve çoğu zaman iş bulamadığını söyledi. çoğu zamanını işsiz olarak geçiren baba Doğan, çocuklarını okutmak için boğazından kısmak zorunda kalıyor. Eşi çalışmayan Mehmet Doğan, tek başına ailesine bakmak zorunda olduğunu ve bu konuda çok zorluk yaşadığını söyledi. Sefil bir yaşam sürdüren Doğan ailesi, çoğu zaman komşuların verdiği yemekle karınlarını doyuruyor, vatandaşların verdiği elbiseleri giymek zorunda kalıyor. İş bulmak için tüm kurumlara başvurduğunu söyleyen baba Doğan, “hamallık yaparak, 6 kişilik aileye bakmak zorunda kalıyorum. Bu iş de her gün düzenli olarak olmuyor, çoğu zaman günlerim işsiz geçiyor, artık aileme ve çocuklarıma bakamıyorum. Para olmayınca evde huzur da olmuyor, kahvehaneye gidince cebimde para olmadığı için eve geri dönmek zorunda kalıyorum. İş bulmak veya yardım almak için başvurmadığımız kurum kuruluş kalmadı. Her kuruma dilekçe verdim ama bir sonuç almadım. Şuan yıkık bir evde sefil bir hayat sürdürüyoruz, belediye ve valiliğin bize yardım etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Parasızlıktan dolayı çocuklarını da zaman zaman okula gönderemeyen Doğan, “ okul masrafları çok olduğu için çocuklarımı bazı günler okula gönderemiyorum. Öğretmenler bazı araç gereçler için öğrencilerden para istiyor, ben çocuklarıma para veremiyorum. Bu yüzden çoğu zaman çocuklarım okuldan kaçmak zorunda kalıyor” dedi. Maddi durumdan dolayı zorluk yaşayan Mehmet Doğan’ın eşi, sürekli gördüğü sefalete fazla dayanamayarak, psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. Sürekli tedavi görmesi gereken Mehmet Doğan’ın eşi, psikologların verdiği ilaçları da alamıyor. Tüm bu zorlukları göğüsleyen Doğan ailesi, bir an önce yetkililerin yardım eli uzatmasını bekliyor.

Mutfaklarında da gıda malzemesi bulunmayan doğan ailesi, maddi zorluklardan dolayı çocuklarını da mağdur etmek zorunda kalıyor. Komşuların verdiği yemek sayesinde akşam yemeği yiyen ailenin bu durumu, çocukların da psikolojisini etkileyebilir. İsmini vermek istemeyen anne Doğan ise, “ Bizi geçtim artık çocuklarımı düşünüyorum. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız, eşim bazı günler çalışıyor ama kazandığı para hiçbir ihtiyacımızı karşılamıyor. Dilekçe verdiğimiz yerler bize geri dönmedi. Bu şekilde sefalet içinde yaşıyoruz, çocuklarımız okul arkadaşları tarafından dışlanıyor, böyle devam ederse çocuklarımızın psikolojisi bozulacak. Tüm hayırsever vatandaşlarımızın bize yardım etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49