Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

507 Kişiye ücretsiz Avukat
Şanlıurfa Barosu Adli Yardım ve Kadın Hakları Danışma Merkezi tarafından 2013 yılının ilk 8 ayında maddi durumu iyi olmayan 507 kişiye ücretsiz avukatlık hizmeti verildi. Baro'dan alınan bilgiye göre, Baro bünyesinde yaklaşık 3 yıl önce hak ihlalleri karşısında mağdurların adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla Adli Yardım ve Kadın Hakları Danışma Merkezi kuruldu. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların daha hızlı ve kaliteli bir şekilde ücretsiz avukatlık hizmeti almasına öncülük eden merkezde 2013 yılında 507 kişiye ücretsiz hizmet verildi. Baro üyesi avukatların geçmiş yıllarda nöbetleşe hizmet sunduğu merkezde, bu yıl sürekli avukat görevlendirildi. Yapılan basın toplantısı ve afiş çalışmalarıyla kamuoyuna duyurulan hizmetlerle başvuru ortalamasının iki kat arttığı öğrenildi. Öte yandan STK’larla da bir araya gelen baro üyeleri verilen hizmetlerin daha çok kişiye ulaşılmasını sağladı.
 
Şanlıurfa Barosu Adli Yardım ve Kadın Hakları Danışma Merkezi bünyesinde şuana kadar yapılan başvurular içerisinde en çok boşanma davası yer alıyor. Boşanma davalarının şiddetli geçimsizlik, ekonomik ve psikolojik nedenlerden dolayı meydana geldiği belirtildi. Açılan davaların içerisinde en büyük payı alan boşanma davasında en çok kadınlar başvuruyor. Açılan 324 boşanma davasının içerisinde 268 dava kadınlar tarafından açıldı. Başvuruların geçen yıllara oranla %50 arttığı belirtilirken, yapılan başvuruların %80’nin kadınlar tarafından yapıldığı öğrenildi. 2010 yılında hizmet vermeye başlayan Şanlıurfa Barosu Adli Yardım ve Kadın Hakları Danışma Merkezi, çalışmalarına sürekli yenisini eklemeyi ihmal etmezken, kentteki kadınların yaşam şartlarını en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Boşanma davalarından sonra ikinci sırayı 240 davayla Nafaka davası alıyor. Özellikle kadınların müracaat ettiği merkezde, bu yıl yapılan 507 başvurunun %80’nini kadınlar, %20’sini ise erkekler oluşturdu. Öte yandan Şanlıurfa Barosu Adli Yardım ve Kadın Hakları Danışma Merkezi, Hollanda Büyükelçilinin açtığı Matra-Kap dahilinde ortak bir çalışma yürütüyor. Bu projede kentteki kadınların şiddete maruz kalmaması hedeflenirken, özel avukat tutacak maddi güce sahip olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kendilerine müracaat etmelerini bekliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48