Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül sosyal medya erın bakan

Bu haber kez okundu.

23 Adet traktör verildi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu(TKDK) Şanlıurfa’da çiftçiye 23 adet traktör ve ekipman dağıttı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu(TKDK) Şanlıurfa il koordinatörlüğü 9. ve 10. çağrı dönemlerinde kabul edilen 37 projenin 23 adet traktör ve ekipmanları yeni vilayet alanında yanında bulunan arsa da düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
 
Törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet müdürü Mehmet Likoğlu, TKDK Şanlıurfa il Koordinatörü Mehmet Ekinci, Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Necip Gökçe, Gap Araştırma Enstitüsü müdürü İbrahim Halil Çetiner ve çiftçiler katıldılar.
 
Teslim töreninde konuşan , TKDK Şanlıurfa il Koordinatörü Mehmet Ekinci”Bugün 9.ve 10. çağrı programlarında  traktör almaya hak kazanan 37 çiftçimize 23 çiftçimizin traktörlerini teslim etmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Bu 37 projenin toplam yatırım tutarı 3.808.708 TL dir.Çiftçilerime yüzde elli destek oluyoruz,  Sektör olarak hayvancılık işlemeleri, arıcılık, süs bitkisi ile biber(İsot), kimyon, aspir, sarımsak gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirtmesi yatırımlarına traktör ve ekipman desteği veriyoruz.
Bu arada kurban bayramı tatili nedeni ile 31 ekim’de sona erecek olan 11. çağrı dönemi 8 Kasım 2013 tarihine kadar uzatılmıştır.     
11. çağrı döneminde şuana kadar 57 proje almışız hedefim 100 projedir.
 
Projede destek alan çiftçilerden Hancağız köyünde İsot üreticisi Fethi Büyük “Biz bu desteği almaktan mutluyuz ben bibercilikle uğraşıyorum bu hibe bize çok avantajlı oldu. Büyüklerimize teşekkür ediyorum traktörün bize verildiğine inanmıyorduk ama oldu” dedi.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç” Çiftçimize katkı sağlayacak bir projeyi gerçekleştiriyoruz bu traktörler çiftçimize hayırlı olsun kazançlarının bol ve bereketli olmasını diliyorum Allah kaza bela veremesin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme il müdürlüğü il koordinatörümüz çiftçimizin her zaman yanında ve her zaman önemli işler yapıyor yüzde elli hibe ile destek veriyoruz 37 adet müracaatın hepsi kabul edilmiş yetişen işlemi tamamlanan 23 adet traktörümüz çiftçilerimize teslim ediyoruz. Bunların toplam bedeli 3.808.708 TL dir. Hibe olarak verdiğimiz para yüzde ellisi 1.846.551 TL dir. Ayrıca KDV’den yüzde 8 muaftır yani yüzde 60 kadar destek çıkıyor”dedi.
 
Tören destek almaya hak kazanan çiftçilere 23 adet traktörün anahtar teslim töreni yapıldı ardından traktör önünde hatıra fotoğrafın çekilmesiyle son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48