Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül sosyal medya erın bakan

Bu haber kez okundu.

2015’te Açılacak
Harran üniversitesi Osmanbey yerleşkesinde inşaatı devan eden Üniversiteye bağlı Araştırma ve Uygulama Hastanesinde incelemelerde bulunan Harran Üniversite Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Yapılan incelere Rektör Mutlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcıları, Üniversite Hastanesi Baştabibi, ilgili Daire Başkanları, inşaatta görevli Mühendisler ve Yüklenici firma temsilcileri katıldı.
 
Hastane inşaatını gezen heyet yetkililerden bilgi alırken, proje üzerinde inceleme yapıp, özellikle yoğun bakım ünitesi ve acil servis üzerinde durdular.
 
17.11.1997 tarihinde 2.683.350,00_TL bedelle ihalesi yapılan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatının yapımına 16.06.1998 tarihinde başlanmıştı.
 
Kapalı alanı 98.590,00 metrekare olan hastane inşaatı A BLOK (Ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri), B BLOK ( Poliklinikler ve ana bilim dalları ), C BLOK ( Yatak odaları ) ve D BLOK (Ana giriş ) olmak üzere 4 ana bloktan oluşmaktadır.
 
Tek kişilik yatak odası 20, iki kişilik yatak odası 235, üç kişilik hasta yatak odası 38 adet olup toplam 604 adet hasta yatak kapasitesine sahip hastane inşaatında, 22 adet ameliyathane ve 18 adet yoğun bakım ünitesi mevcuttur. 600 Yataklı Araştırma Hastanesi merkezi soğutma ısıtma ve havalandırma sistemine sahiptir. Hastanenin otoparkı 800 araç park edecek kapasitelidir.
 
Osmanbey Yerleşkesinde 1996 yılından bu yana devam eden tek inşaatın Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olduğuna dikkat çeken Mutlu, şu bilgileri verdi:
 
“Bittiğinde bölgenin sağlık alanında bir çok eksikliklerini giderecek olan hastane bir yandan şehrin o istikametine açılmasını sağlarken, bir yandan da şimdiki hastane ve poliklinik binalarında daha kaliteli, branş hizmetlerinin verilmesine imkân sağlanacaktır.
 
Bütçe bulunmadığı için benden önceki dönemlerde Rektörler tarafından ertelenen 600 Yataklı Hastanemiz için ikmal ihalesine çıkıldı.
 
İşi üstlenen firmaya yer teslimini yaptık. Şu anda müteahhit başta ısı santrali olmak üzere içerideki düzenlemeler ve diğer çalışmaları Sağlık Bakanlığından aldığımız ruhsat doğrultusunda yürütüyor.
 
İhale tarihinden itibaren 22 ayda bitireceklerini taahhüt ettiler. Dolaysıyla Şanlıurfa ve bölgenin en büyük hastanesi 2 yıl içinde, en geç 2015 yılı Ocak veya Şubat aylarında bize teslim edilecektir. Önce binayı bitireceğiz. Sonra içerisinin modern cihazlarla donatılması için Kalkınma Bakanlığından bütçe talep edeceğiz. Hastanemizdeki mevcut cihazları yeni binaya taşıyacağız. Eksik kalan diğer cihazları temin edip, iç donanımını tamamlayıp, tam teşekküllü, bölgeye ve yakın komşu illere hizmet verebilecek bir hastaneyi halkımızın hizmetine sunacağız.”Dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48