Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

1 Mayıs'ta Onlar Çalıştılar

Şanlıurfa'da 1 Mayıs işçi bayramı olmasına rağmen işçiler çalışmasına devam etti. 1 Mayıs işçi bayramında devlet kurumları tatil yaparken sanayi,fırıncı, lokantacı ve diğer sektörlerdeki işçiler çalışmaya devam etti.

2 Çocuk babası Adam 10 Yıldır Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesinde topladığı plastik ve kağıt malzemeleri satıyor. Günlük ortalama 30 lira kazanıyor. Çöpten topladıkları malzemeleri hurdacılara satarak evine ekmek götürmeye çalıştığını belirten 2 Çocuk Babası Adam, "Sabah erken saatlerde çıkıp hava kararana kadar her yeri geziyorum. Çöpten çıkan atıklar bizim ekmek paramız oluyor, bizim tatilimiz yok çalışmadığımız gün aç kaldığımız gündür"dedi.

20 yıldır oto tamircisi olan ve bu işi yaptığını dile getiren Salih Çiftçi, 1 Mayıs'ın önceden beri var olduğunu ancak tatil yapmadıklarını ifade etti. Devlet memurlarında olduğu gibi 1 Mayıs'ta işçilerinde tatil yapması gerektiğine dikkati çeken Çiftçi, “1 Mayıs tatili için bütün esnaf kararı olursa ben iyi olur derim. Herkes bayram yapar ve zaten biz sabah başlayıp akşama kadar çalışıyoruz. Tabi bir noktada çalışmaya mecburuz. Yetiştiremiyoruz, işçilerin parasını bile bazı haftalarda çıkmıyor, bütün esnaf çalışıyor mecburen bizde çalışmak zorunda kalıyoruz, keşke bütün esnafta iş bıraksa herkes tatil yapsa ” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48