Milliyetçi Hareket denince akla ilk onlar gelir.
    Onlar kim mi?
    Ülkü Ocakları.
    Şüphesiz Ülkü Ocakları da denince akla Milliyetçi Hareket gelir.
    Milliyetçi Hareket ile Ülkü Ocakları et ile tırnak gibidirler. Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney gibidirler.
     Ülkü Ocaklarının ilk oluşumu 60’lı yıllara dayanır. Oluşumun ilk tohumları Başkent Ankara’da Hukuk Fakültesi ile Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi ile Ziraat Fakültesinde atılmıştır.
      O yıllarda atılan birkaç tohum bugün ülkenin dört bir yanına ulaşmayı başarmış birer ülkü kuruluşları haline gelmeyi başarmıştır.
      Şimdi aklınıza ya da kendi kendinize ‘bayram değil, seyran değil bu Ülkü Ocakları muhabbeti de nereden çıktı?’ dediğinizi duyar gibiyim.
      Haklısınız.
      Ama aşağıdaki satırları okuduğunuzda inanıyorum ki sizlerde atılan adımları, başlatılan ve hayata geçirilen projelerin neler olduğunu öğrendiğinizde ‘az bile yazmışsın’ diyeceksiniz.
       Geride bıraktığımız hafta içerisinde gerek siyaset, gerek spor ve gerek iş dünyasından birçok isim çayımızı, kahvemizi içmek üzere beni ziyarete geldiler. Hepsine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ziyaretime gelenler arasında Ülkü Ocakları Şanlıurfa il Başkanı Emin Özkutlu’da vardı.
       Emin Özkutlu 20111 yılında Ülkü Ocaklarının bayrağını Mehmet Arpacı’dan teslim aldı ve o günden bugüne kadar da bayrağı onuru ile taşımasını bilen bir isim.
       Çok değil bundan birkaç yıl öncesine kadar Ülkü Ocakları denildiğinde insanların aklına sokaklardaki kavgalar, patırtılar, gürültüler gelirdi.
        Peki ya şimdi?
        Şimdi Ülkü Ocakları denildiğinde özellikle de Ülkü Ocaklarının önüne Şanlıurfa ismi eklendiğinde karşımıza kendisini eğitim ilk sırada olmak üzere sosyal ve kültürel alanlarda etkinliklere imza atan bir oluşum çıkmakta.
        2011 yılı Mart ayında Şanlıurfa Ülkü Ocakları il Başkanlığı koltuğuna oturan Özkutlu, tüm dava, gönül arkadaşlarına ilk söylemi ‘Bundan böyle tek hedefimiz, tek düşüncemiz Eğitim ve toplumsal girişimler olacaktır’ sözü oldu.
        Zoru başarmakta kararlıydı Emin Özkutlu.
        Durmadı!
        Yılmadı!
        Mücadelesine inanarak arkadaşları ile devam etti ve birçoklarının bırakın gerçekleştirmeyi aklına dahi getirmekten korktuğu birçok önemli projeyi hayata koydu.
         35 bin tane el ilanı bastırdı.
         Bunları evlere, iş yerlerine, öğrencilere ulaştırdı.
         Fizik, Kimya, matematik ve muhasebe branşları başta olmak üzere birçok derste öğrencilere yönelik Bahçelievler İlköğretim Okulunda seviye tespit sınavları düzenledi.
          400’den fazla öğrencinin geri dönüşümü gerçekleşti. Eski Hal pazarı yanında yine kendi imkânları ile kiraladıkları ‘Ülkü Ocakları Eğitim Akademisi’nin kapılarını açtı.
          Tüm bunlar yapılırken hiçbir öğrenciden bir tek TL dahi talep edilmedi. İlginçtir fotokopilerden dahi bir TL talep olmadı. 12’şer kişilik sınıflarda aralarında çok değerli Akademisyenlerinde olduğu eğitimciler öğrencilere dersler verdiler.
           Sadece bunlar mı?
           Hayır.
           Şanlıurfa Ülkü Ocakları olarak Özkutlu’nun önderliğinde Dershanenin kapıları 2012 yılında açıldı. 2011 yılında ise yine ülkü ocakları olarak içerisinde masa, sandalye ve bol çeşit kitapların yer aldığı iki ayrı köye de kütüphane yapıldı.
            Özkutlu’ya, ‘2011 yılında Kütüphane, 2012 yılında ise Dershanecilik ile gençlere eğitim hizmeti verdiniz. 2013 yılındaki hedefiniz nedir?’ diye sorduğumda ise ‘yeni yılda da eğitim ve kültür en önemli hizmetlerimiz olacaktır. Tabi ki sosyal etkinliklerde olacak. Ülkü ocakları olarak en büyük hedefimiz eğitimli bir gençliğin yetişmesine vesile olabilmektir. Bunu gerçekleştirmek azmi ve inancındayız. Yolumuz kavga, patırtı yolu değil. Yolumuz eğitim yoludur’ dedi.
           Sanırım şimdi sizlerde bugün neden Ülkü Ocakları ile ilgili bir yazı yazdığıma hak vermişsinizdir.
           Eğitimsiz ve sağlıksız bir toplumun ne denli yok olabileceğini biliyorsunuzdur. Bir tek öğrenciden bir tek TL dahi almadan onların ülkeye, vatana faydalı birer nesil olabilmeleri için mücadele veren ve kapılarını eğitime açan Ülkü Ocaklarını il Başkanı Emin Özkutlu’nun şahsında tüm dava elemanlarını alkışlıyorum. Onlara teşekkür ediyorum.
 
           Yeniden buluşmak ümidi ile…
    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48