Yaklaşık 15-16 yıldır  şoförlük yapıyorum.Trafik kurallarına da elimden geldiği kadar çok dikkat ediyorum. Hız konusunda da çok dikkatliyim. Çok yüksek hız yapan bir özelliğim yok.Daha çok sakin ve soğukkanlı bir şoför profilim vardır. 
Fakat ne hikmetse  10 günde aynı yerden Sırrın Mahallesindeki üstgeçidin altındaki EDS'nin tespiti ile  trafik şube müdürlüğünden  bana  2 defadır aşırı hız cezası veriyor.Kaldı ki hız sınırı saate 75 km bana gönderilen ceza 81 km hız cezası.Benim gibi trafik kurallarına  dikkat eden bir sürücüye verilen bu ceza da art niyet dışında bir mana bulamıyorum.
Şimdi birileri şunu diyebilir.İş kendisine dokununca hemen yazmaya başlıyor.Doğrudur iş bana dokununca yazıyorum.Çok dikkat etmeme rağmen eğer bu cezalar haksız yere bana yazılıyorsa ve bana göre bir haksızlık ise bu durumu yazarım.Kaldı ki bu durumu daha önce başka kişiler de aynı EDS noktası  ile ilgili şikayetleri  bana aktarmıştı.
Şunu da aktarmak istiyorum.Vatandaşın bu cezalar hakkındaki kanısı çok olumsuz.Vatandaş bu cezaları kasıtlı ve vatandaştan para koparmak amaçlı görüyor.Bazıları ise ceza olayını daha farklı yönlere ve son dönemlerdeki  siyasi ortama bağlıyor. fakat bunu bu sayfada açmak istemiyorum.
Yıllardır şoförlük yaptığım süre boyunca aldığım trafik cezası 2-3'ü geçmiyor.Peki ne oldu da 10 günde 2 defa bana ceza yazılıyor. Bu durum zihnimde bana verilen cezaların haklı bir yanı olmadığını ve bu cezalarda art niyet olduğunu ve hiç bir objektif kriteri olmadığı düşüncesini ortaya çıkarıyor. Sonuç olarak benim trafik kurallarıyla bir sıkıntım yok.Trafiğin olmadığı yollarda düzen olmaz kargaşa ortaya çıkar.Fakat bu trafik kurallarını vatandaşın lehine değil de aleyhinde kullanmak ta hakkaniyete uymaz.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49