Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Urfa'da bir çok köyde elektrikler kesik

Yasalara göre suç teşkil etmesi ve yapılan tüm uyarılara rağmen anız yakma alışkanlığından vazgeçilmiyor. Bu kez Şanlıurfa’da anız yakılan tarlalardaki ağaç elektrik direkleri yandı. Yanarak tahrip olan direklerin devrilmesi sonucu 16 köy elektriksiz kaldı.

Önce Eyübiye’de Çıktı Şimdi De Viranşehir’de

Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde her yaz hasat sonrası yaşanan anız yakma olayları bu yıl da başladı. Şanlıurfa’da şimdiye kadar anız yakılan tarlalardan geçmekte olan çok sayıda ağaç elektrik direği yanarak tahrip oldu. Daha geçen hafta merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Yığınlı mahallesinde bulunan bir tarladan geçen enerji hattını taşıyan 2 ağaç direk anız yangını sırasında tutuşarak tamamen yandı.

Dünde Viranşehir ilçesinin Çukran ve Zok köyleri yakınında çıkan iki ayrı anız yangınında tarlalardan geçen nakil hatlarını taşıyan 5 ağaç direk yandı. Yanan direklerin devrilmesi sonucu bu hatlardan beslenen Şahinli, Çukran,Tepedüzü Seyrantepe, Gözeli, Elbeğendi, Satıcık, Yaban, Elgün, Dokuzlar, Taşyaka, Yenice, Bozca, Bakımlı, Zok ve İncirli köyleri bir süre karanlıkta kaldı.

Anız Yangınları İle İlgili Hukuki Süreç Başlatıldı

Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından hasar gören direklerin yerine yenileri dikildi ve nakil hatları yenilendi. Yapılan çalışmanın ardından elektriksiz kalan köylere yeniden enerji verildi.

Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım, elektrik direklerinin yanarak zarar görmesi sonucunda enerji nakil hatlarının koparakyerleşim birimlerinin elektriksiz kalmasına neden olan anız yangınları ile ilgili hukuki süreç başlattı. Enerji şirketinin avukatları, anız yangınları ile ilgili olarak savcılığa suç duyurunda bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48