Şanlıurfa kent merkezinde dilenen ve sayıları her geçen gün artan dilenciler vatandaşlar ve esnafın tepkisini çekmeye devam ediyor. Özelikle Suriye. deki iç savaştan dolayı ülkemize gelen bazı Suriyelilerin de dilencilik yapması Belediyenin ve emniyet yetkililerinin çeşitli aralıklarla zaman. zaman düzenlediği dilenci operasyonları bile dilencileri durdurmaya yetmiyor.
Halkın güvenini kazanmak ve kendilerin acındırarak para toplayan dilenciler düzenlenen operasyonlara rağmen kendi çıkardıkları akıl almaz metotlarla dilenmeye devam ediyorlar. Kentin merkezinde objektiflere takılan bir bayan dilenci bu kadıra da olmaz dedirtti. Sırtında küçük bir çocuk yerine vatandaşı kandırıp para toplayan kadın dilenci sırtına hiç akıllara gelemeyen bir yöntem geliştirerek şişme çocuk bebekle dileniyor. Daha önceleri kendilerini sakat görme özürlü veya felçli olarak gösterip halkın duyguların istismar edene dilencilerin bu yöntemlerini saf dışı bırakarak eşi görülmemiş bir dilencilik modeli ortaya çıkaran kadın sırtında bir bebek varmış gibi kentin en işlek caddesinde hiçbir şey olmamış gün boyunca dilenmeye devam etti. Bazı vatandaşları sırtında çanlı bir bebek olduğunu zannettikleri kadın dilenciye para verirken durumun farkında olan bazı vatandaşlar dilencini bu akıl almaz yöntemine pes dediler. daha ne yöntemler göreceğiz bekleyin görün
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49