Şanlıurfa’da yerel seçimler yaklaştıkça adaylarda bir bir ortaya çıkmaya başladı. Tabi bazı adaylar Şanlıurfalı olabilir ama bugüne kadar Şanlıurfa’ya hiçbir hizmetleri olmamasına rağmen çıkıp halktan destek istemeleri beni açıkça şaşırttı.
Bana göre başta Şanlıurfalılar ve partiler olmak üzere bugüne kadar Şanlıurfa’ya hizmet etmeyenlere itibar göstermemeleri gerekir. Dışarıda bürokratlık yapmış olabilirler ama seçim zamanı Şanlıurfa’ya gelerek boy göstermeleri doğru değil. Tabiî ki çok değerli bürokratlarımız var başta Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dr. Ferhat Şelli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Osman Güzelgöz Sağlık Bakanlığı iletişim Daire başkanı, Mahmut Nimetoğlu Sanayii Bakanlığı Daire Başkanı. Birçok Şanlıurfalı bürokratımız var tabi bunlar dışarda olmalarına rağmen Şanlıurfa’ya büyük katkıları var bu özelikteki bürokratlara her zaman kapımız açık ama Şanlıurfalı olup Şanlıurfa’ya hiçbir katkısı olmayanlara kapımız kapalı. Seçimlerde her zaman Şanlıurfa, da sürpriz olmuştur. Büyükşehir de Dr Ahmet Eşref Fakıbaba yine favori gözükürken Karaköprü de İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ve Karaköprü Eski Belediye başkanı Ahmet güzel dikkat çeken şanslı isimler arasında görünüyorlar.
Eyyubiye’de çok karışık burada Araplar ve Kürtler herkes benim adayım Başkan olsun istiyor. Bu bölgede Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan.  İş adamı Halil Peltek. ile İbrahim Toru şanslı gözüküyor.
Haliliye, ise çok farklı burada aday adayları arasında 3 Belediye başkan Yardımcısı var Mahmut Kırıkçı, İbrahim Güllüoğlu ve Habib Arslan, bir başka aday ise Eczacı Osman Mutlu var. Daha çok aday çıkabilir ama bana göre bu adaylar daha şanslı diye düşünüyorum. Önümüzde daha çok zaman var adaylar konusunda başta vatandaşlar ve partiler daha sağlıklı bir şekilde düşünerek en iyi kararı verecekler diye düşünüyorum.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49