Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 520 il ve ilçede yaptırdığı belediye başkan adaylığı anketinde Şanlıurfa için yine Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ismi çıktı. Üç firmanın Türkiye genelinde toplam 520 merkezde 480 bin denekle yüz yüze yaptığı anket sonuçlarında partinin açık ara önde olduğu Konya ve Kayseri ile Şanlıurfa’da mevcut belediye başkanlarıyla devam kararı alındığı öğrenildi.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba’nın isminin yeniden Şanlıurfa için öne çıkması kentte heyecan yarattı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) yerel toplantısında ilk etapta ilan edilecek belediye başkan adaylarının isimlerin netleştiği bildirildi. Adayların, 24 Eylül’de yapılacak MYK’da ele alındıktan sonra kamuoyuna ilan edilmesi bekleniyor.
 
 Şanlıurfa halkı anketlerde neden Fakıbaba’yı tercih etti
 
Başkan Fakıbaba Öncelikle Belediye kapısını halka açtı İsteyen vatandaş Rahatlıkla Belediyeye gelerek derdini anlatabiliyor Başkan Fakıbaba Şanlıurfa’yi dünya şehri yaptı alt Üst yapı çalışmalarında asfalt yol yapımlarını hızlandırdı. Kilitli parke taşı yollara döşedi çalışmalarında yeni yollar açtı, içler acısı bir durumda olan ve görüntü kirliliği ile birlikte trafiği de aksatan mahalle aralarında kurulan Pazar yerlerine bir düzenleme getirerek 11 adet semt pazarı yaptırdı. Şehir içi ulaşımını düzene soktu
Park ve Bahçe, ağaçlandırma ve yeşil alan oluşturma çalışmaları kapsamında Park sayısını ve yeşil alanların miktarını arttırdı. Çevre düzenlemesi kapsamında kentin tüm yerlerinde çiçek ekimleri refüj şelale ve çocuklarımızın yüzme alışkanlıklarını arttırmak ve kanallarda boğulma vakalarını azaltmak adına yüzme havuzları yaptırdı. Şehrimizin sembollerini   kavşaklarımıza.yansıttı At, Güvercin, İsot, Keklik, Ceylan,  kelaynak ve buğday başağı ve Göbeklitepe sembollerini de kavşaklarımıza yerleştirerek kente ayrı bir güzellik sundu.
Mesela mezarlıklarımızın temizliği ağaçlandırmasını sağladı.Mezarlıklar içerisine çiçekler dikti, çeşmeler ve musluklar yaptırdı eskiden yağmur yağdığında mezarlıkların içerisi çamurdan geçilmezdi kilit taşı döşemesi yaparak mezarlıklarda rahat yürünmesini sağladı.Park ve bahçelerimizin içerisinde gençlerimiz ve çocuklarımız için semt sahası yaptırdı.
Çevre ve temizlik İşlerinde, çöplerin merkeplerle toplandığı kentten daha modern ve son model araçlarla kentin çöplerini toplatarak Türkiye’nin “En Temiz Kentleri” arasına girmemizi sağladı. Ayrıca Temizlik işlerinde görevli Taşeron personele yönelik konut edindirme projesi oluşturarak dar gelirli işçilerin ev sahibi olmalarını sağladı.
Beykapısı mevkiinde bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş Mahmutoğlu Kulesinin restorasyonunu başarıyla yaptırarak kentin turizmine kazandırmıştır. Karakoyun Deresinin peyzaj çalışmasına başlanarak halkın hizmetine sunmak adına çalışmalar hızlandırıldı. cevre yolları  alt geçitler üst geçitler yaptırdı topçu meydanı projesini hayata geçirdi. İbrahim Tatlıses müzik müzesi, yemek müzesi , kızıl koyun ponjesi. Balıklıgöl, Kalkan Camisi’nden Eyyübiye’ye kadar yol genişletme çalışması devam ediyor. Şanlıurfa Belediyesi, aynı zaman, da Belediye gıda Bankası’nı kurarak muhtaç ailelerin umut kapısı oldu.  Şanlıurfa trafiğini hafifletecek Çevik Kuvvet- Toki çevreyolu, Abide Kavşağı- Diyarbakır 50 metre yol çalışmaları davam ediyor Hızmalı köprü Kanal İstanbul Projesi kale Eteği projesi. Binlerce işsiz ev hanımına mikro kredi vererek iş sahibi yaptı kara koyun ıslah çalışmasını bitirdi yeni başlanacak olan dar gelirli vatandaşlara için 600 konut projesi yakında başlayacak zihinsel engelliler için yapımı davam eden proje yanı Başkan Dr Ahmet Eşref Fakıbaba’nın döneminde yapılan hizmetler saymakla bitmez onun için  Şanlıurfalılar vefakardır yapılan hizmetleri  hiç bir zaman unutmaz onun için vatandaşlar Başkan Fakıbaba’dan vaaz geçmiyor Şanlıurfa halkı’da yapılan bu hizmetleri göz ardı etmedi ve yapılan anketlerde tercihini Dr. Ahmet Eşref Fakıbab’dan yana kullandı. Şimdi gözler AK Parti Genel Merkezine çevrildi. Şanlıurfa halkı anketlerin göz önünde bulundurulmasını ve tekrar Fakıbaba ile devam edilmesi konusunda her türlü çalışmanın başlatılmasını istemektedir. Tabi önceki dönem gibi birileri sayın başbakanı yanıltmasa 
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48