Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi son dönemlerde çalışmalarını daha da sıkılaştırdı. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve ekibi Şanlıurfa’yı yaşanabilir bir şehir haline getirdi. 
Fakıbaba ve ekibi gece gündüz çalışarak Şanlıurfa’nın gelişmesi ve örnek bir şehir olması için büyük bir çaba sarf ediyor.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Fakıbaba, yeni seçilmiş gibi büyük bir şevkle çalışıyor.  Fakıbaba döneminde başta parklar,  yollar olmak üzere birçok alanda düzenlemeler yapıldı.  Şanlıurfa’ya büyük bir nefes aldıran çevre yollarının açılması da Şanlıurfa’daki trafik sıkıntısının giderilmesine büyük katkılar sağladı.  Kentte birçok çevre yolu açılarak alt ve üst geçitler yapıldı. Güneydoğu’nun en büyük parkı olan Turgut Özal Parkı Yenişehir’de halkın hizmetine açıldı.  Yaz aylarında su kanallarında yaşanan boğulma olaylarına önlem alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok mahallesinde yüzme havuzları yaptırdı. Engelliler koordinasyon merkezi inşaatı davam ediyor Topçu meydan oto park ve park çalışmaları davam ediyor Mahmut oğlu kulası Restorasyonu yapıldı Mutfak müzesi, İbrahim Tatlıses Müzik müzesi açıldı
Evi olmayan belediye personellerine Fakıbaba’nın talimatıyla konut imkanı sağlandı. Ayrıca belediyede çalışan taşeron işçilerine de Yenice’de yaptırılacak olan konutların temelleri atıldı. Bu da yüzlerce ailenin ev sahibi olmasına vesile oldu.
Şanlıurfa’nın girişinde Kızılkoyun Projesiyle Kızılkoyun Mahallesi’nde yüzlerce konut istimlak edildi. Ve tarihi mağaralar gün yüzüne çıktı.  Binlerce işsiz kadına mikro kredi sağlayan Şanlıurfa Belediyesi, aynı zaman, da Belediye gıda Bankası’nı kurarak muhtaç ailelerin umut kapısı oldu.  Şanlıurfa trafiğini hafifletecek Çevik Kuvvet- Toki çevreyolu, Abide Kavşağı- Diyarbakır 50 metre yol çalışmalarını hala sürdüren Belediye;  Başta Bahçelievler olmak üzere, kentin çeşitli mahallelerine parke taşı döşedi. Binaların arasını yıkarak parke taşı döşeyerek oto park haline getirdi Kale çevresinde bulunan evler istimlâk edilerek Urfa kalesinin etrafı açıldı. Balıklıgöl- Kalkan Camisi’nden Eyyübiye’ye kadar yol genişletme çalışması devam ediyor. Kanal İstanbul Projesi olarak adlandırılan Hızmalı Köprü Projesinin ise kente muhteşem bir görünüm kazandıracak.  Birçok mahallede parklar yapıldı yollar açıldı. Kısacası Şanlıurfa yaşanabilir bir kent haline geldi. Özellikle Ahmet Eşref Fakıbaba ekibiyle birlikte ilimizi örnek bir şehir yaptı. daha sayamadığımız birçok projeye imza atıldı  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49