Polis, kamu düzenini ve yurttaşların canı, malı ve temel hak ve özgürlüklerini korumakla görevli, yasa uygulayıcı bir kamu görevlisidir.
      Zaman zaman sert ve acımasız gibi görünse de onlar bizim esasında göz bebeklerimiz gibidirler. Sadece Polis mi?
     Hayır!
     Askerde öyle.
     Bugün sizlerle her türlü uyarı, önlemlere rağmen bir takım üçkağıtçıların tezgahlarına yem olmanız, olmamız ile ilgili olarak sizlerle sohbet etmek isterim. 
      Hafta sonu cep telefonuma POLİS’ten bir mesaj geldi. http://www.asayiş.pol.tr adresinden gönderilen bu mesaj inanıyorum ki birçoğunuzun cep telefonlarına mesaj olarak ta düşmektedir.
      Polis mesajın da ne diyor peki?
      Mesaj şu.
      ‘Polis, savcı, adıyla para ve kontör istenirse inanmayın. Telefonu kapatın. 155 polis imdat hattını arayın. Sizi arayan numarayı bildirin.’
      İş bu kadar basit.
      İş bu kadar basit olmasına karşın maalesef halen birçok insanımızın canı yanmakta. Dolandırıcıların ağına düşmek sureti ile çaresiz kalabilmekteler.
      Bakın burada altını çizerek bir kez daha söylüyorum.
      Sizi Polis, asker, savcı, yakınınız, çocuğunuz, eşiniz, kardeşiniz adı ile bile olsa kim ararsa arasın onlara ne kontör, ne para, ne kimlik numaranızı, ne banka hesap numaralarınızı ve ne de buna benzer hiçbir özelinizi lütfen paylaşmayın.
      Sizi arayan kim olursa olsun sizi arayan kişiye şimdilik işinizin olduğunu müsait olmadığınızı söyleyin ve bilahare arayacağınızı söyleyerek kendisinden telefon numarası ile ismini isteyin. Bakın o anda ya telefon kapanacak ya da sonradan aradığınızda bir türlü ulaşamayacağınız sahte numara ve isimler çıkacaktır.
      Sizi arayan kişi gerçekten polis ise zaten bir sorun olmayacaktır. Çünkü verdiği telefon numarası ve isim bilahare kontrol ettiğinizde doğru çıkacaktır. Ama sahtekârların bilgileri asla doğru olmayacaktır.
       Bu nedenle ne olur artık suyu çıkan bu tür dolandırıcılığa prim vermeyelim. Bunlara inanmayalım. Zaten polisin, savcının, askerin veya bir dostunuzun işi sizlerle varsa mutlaka size ulaşacaklardır. Ama sahtekarlar sizlere ancak bu tür dolandırıcılıklarla gelebilecektir. Sahtekarlara, üçkağıtçılara kanmamamız ve Polis’e inanarak yardımcı olabilmemiz temennisi ile….
 
      Şen ve mutlu kalınız.
 
 
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49