Genel adıyla Harran Ovası ,özele indirdiğimizde Harran ve Akçakale ilçelerinin bulunduğu bölge son günlerde bu çağda hiç yaşanmayacak büyük bir haksızlığı ve zulmü yaşıyor.Ovada yaklaşık 100 bin dönümlük bir alanda yetişen ürün kurumak üzere.Ayrıca bir çok köy su sıkıntısı yaşıyor.Tankerlerle su taşıyarak içme suyu ihtiyaçlarını karşılıyor.
 
Ovada yaşayan insanlar bilindiği gibi devletine bağlı ve bu bağlılığını her yerde haykıran insanlar olarak biliniyor.Fakat son zamanlarda devletle ova halkını karşı karşıya getiren olaylar yaşanmaya başladı.Yıllarca uysal koyun gibi görülen ve siyasilerin oy deposu olarak görülen ova artık polisle çatışacak konuma getirildi.
 
Fazla değil bir kaç gün önce yapılan seçimlerde Türkiye rekoru kırarak Recep Tayyip ERDOĞAN'A rekor denecek yüzde 94 bir oyla destek vermişti.
 
İlginçtir seçim sonuçlanır sonuçlanmaz bu bölgede yaşayan insanların elektrikleri kesildi.Sebep borcunu ödemeyen sulama birliklerinin borçları gösterildi. Peki bu borçlarda Çiftçinin suçu var mı tabii ki yok.Borçlanan sulama birlikleri eziyeti çeken çiftçiler.Bu şuna benziyor.DEDAŞ devlete borcunu vermediği için devletin vatandaşın elektriği kesmesi gibi bir durum.
 
Sulama birliklerine seçilenler genelde o bölgedeki kodamanlar oluyor.Ey DEDAŞ birliklerin ödemedikleri borçları ,birlikleri yöneten kodamanlardan tahsil etsene,onları icraya versene burada çiftçinin ne suçu var.
 
Düşünebiliyor musunuz ?
 
Çiftçiler borçla harçla varını yoğunu bu ekinlere veriyor.Aylarca emek harcıyor.Tam mahsulü alacağı zaman elektrikler kesiliyor.Ürünü suya ihtiyaç duyduğu bir zamanda susuz bırakılarak kuruma tehlikesi ile karşı karşıya bırakılıyor.Bu hangi vicdana sığar.
 
Zaten ovanın önemli bir kısmı mevsimlik tarım işçisi olarak batı İllerinde sefalet içinde çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.Her sene ya yollarda yada iş kazalarında bu bölgeden onlarca insanın canı ucuz bir şekilde kaybediliyor.
 
Her halde kalan kısmınındı mevsimlik tarım işçisi olarak gönderilmesi isteniyor.Eğer bu kesintiler devam ederse şüpheniz olmasın bu insanlar mevsimlik tarım işçisi olarak batı illerinin yolunu tutacak.
 
Peki bu durumlar yaşanırken milletin temsilcileri siyasiler ne yapıyor.Allah var bölgenin Milletvekili olarak bilinen vekilimiz basına yansıdığı kadarı ile bir şeyler yapmaya çalışıyor.Sözde Bakanlarla hatta Başbakanla görüşüyor.Ama sonuç sıfır.Düşünebiliyor musunuz ? Başbakanla görüşecek fakat sonuç çıkmayacak.Kusura bakmasınlar Bakanlarla ve Başbakanla görüştük diyerek ya milleti kandırıyorlar yada eğer görüşmüşlerse de siyaseten hiç bir etkinlikleri kalmamış demektir.
 
Seçimden sonra bütün oyları sahiplenen sizler değimliydiniz ? Bizim çalışmalarımızla halkımız bu oyları verdi diyordunuz.O zaman sizde size oyu veren halkınızın haklı davasını savunun.Gerekirse size destek veren insanlar için sineyi millete dönmeyi bile dillendirin.
 
Ha bir de şunu aktarmadan geçemeyeceğim. Birileri vatandaşın yaşadığı sıkıntıları objektif olarak aktarmaya çalışan basın mensuplarını bir de tehdit ederek sindirmeye çalışıyorlar. Belki bir çok konuda fikirlerimiz uyuşmasa da özellikle Akçakaleli gazeteci İbrahim Halil ASLAN kardeşimin yazılarından ve haberlerinden rahatsız olup onu susturmaya çalışıyorlar.Tabi sosyal medyada gördüğüm kadarı ile onu tehdit edenler siyasetçiler değil.Siyasetçilerin etrafında gezinen yalakalar ve kraldan çok kralcılardır.
 
Beyler unutmayın bugün tehdit ettiğiniz kardeşiniz belki yarın bir haksızlık karşısında sizi savunacak.
 
Birde acı olan bir şey daha var.Bölgede yaşayan birçok STK ve aydın insan sus pus.Sebep ne tabii ki gelecek sene yapılacak Milletvekili seçimleri .Kimse kendini iktidarın karşısında muhalif konumunda göstermek istemiyor.Herkes üç maymunu oynuyor.
 
Acaba diyorum şimdi ovada yaşanan bu durum. Bir batı İlinde yaşanabilirimiydi.İzmir'de ,Bursa'da yada Konya da tam mahsul döneminde elektrikler kesilirimiydi.Kesilseydi o ildeki siyasiler izin veririler miydi.DEDAŞ gibi bir şirket bir batı ilinde böyle bir hareketi Yapmaya cesaret eder miydi.Bence yaşanmazdı .Çünkü oradaki siyasiler ve STK'ler buna fırsat vermezler.
 
Özellikle Ak parti Milletvekillerine ve yöneticilerine bir gönüldeş olarak sesleniyorum.Kral çıplaktır diyorum.Ova halkını kendinize DEDAŞ'ın yaptığı yanlışlıktan dolayı düşman etmeyin.
 
Birileri Ova halkının marjinalleşmesini ve devlete küsmesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyor.Yapılan yanlışlıkları düzelterek bölge halkının yanında bozulan imajınızı düzeltmeye çalışın.Yoksa bölge halkının size verdiği krediyi tüketmiş olursunuz. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48