Yazımızın başlığını okuyan insan,aday adaylığa benim başvurduğumu ve başlığı da dua niyetine yazdığımı zanneder.Fakat durum öyle değil.Ben aday adayı değilim şimdilik niyetimde yok fakat bu başlıkla aday  adayı olanların halet-i ruhiyesini  aktarmak istedim.
Nasılmı? Açıklayayım. Son zamanlarda dikkatinizi çekmiştir.  şehrimizin   caddelerine,    sokaklarına, binalarına, bilbordlarına,  televizyonlarına,  gazetelerine  hasılı kelam  nereye baksanız şehrin her köşesinde hizmet aşığı ! bir adayın resmini görürsünüz.
 Herkes etiket sahibi. İşadamı,eğitimci,çiftçi,doktor,mühendis,imam vb. Hepsi de iktidar partisinden aday.İşin ilginç tarafı sanki  diğer partiler Urfa da seçime girmiyor. Adayların kahir ekseriyeti iktidar partisinden aday adayı olmuş.
 Merakınızı gidermek için hizmet aşığı adaylara soruyorsunuz.Hepsi size aynı cevabı veriyor.''Uydum kalabalığa diyor.''Çekiyorsun birini kalabalıktan bakıyorsun eski tüfek solcu.ne ideolojik nede gönül bağı yönünden alakası yok.Hatta aday olduğu partinin bir zaman aleyhinde çalışmış .Burada  ne geziyorsun? diye soruyorsun.Uydum kalabalığa diyor.Başka birini çekiyorsun eski ülkücü sen ne geziyorsun? O da uydum kalabalığa diyor.Başka birisini çekiyorsun hep farklı ideolojilerin ,farklı dünyaların insanı uydum kalabalığa diyor.
Peki bu kişiler ben kalabalığı kendime uyduracağım diyebiliyor mu?
Kalabalıkları  arkamdan sürükleyeceğim diyebiliyor mu?
Kalabalıkları  arkasından sürükleyecek birikime sahip mi?
 Tabi sorduğumuz sorulara cevap verecek aday yok. Hiçbir aday çıkıpta birileri iktidar partisinden beni davet etti. Gel senin yüksek fikirlerine ihtiyacımız var. Gel aday ol diyebiliyor mu?
Çünkü hiç birisi böyle bir davetle aday olmamıştır. İşin en ilginç tarafı da il nüfusuna göre en fazla aday İstanbul'dan sonra Urfa da  ama bu kadar adaydan ancak bir kaç tanesi gerçekten hizmet aşkıyla aday olmuşlar.
Çünkü adayların bir çoğu aday oldukları partinin davasında bedel ödemiş insanlar değil.Hepsi belli bir nedenle aday adayı olmuştur.
Bunların bir kısmı, millet benim de aday olduğumu bilsin, gösteriş olsun diye  “desinler “ diye ortaya çıkanlardır.
Geçen gün bu tür aday adaylarından bir tanesi  televizyona çıkmış.İki kelimeyi bir araya getiremiyordu.Spiker onu konuşturmak ve bir şeyler söyletmek için çırpınıyordu.Ama nafile konuşması bir dert,susması bir dert çünkü konuştukça maalesef batıyordu.Kendini rezil ediyordu.
Bir kısım adaylarda seçilmeyeceklerini bildikleri halde aday adayı olanlardır. Bunlar gelecek ile ilgili beklentiler ve koltuk sevdası nedeniyle aday adayı olurlar.Aday olduktan sonra seçilmezse bile parti onu daha iyi bir makama verir diyerek aday adayı olurlar.Bunların gayesi maalesef hizmet değil  makam hırsıdır.Bu tür insanların fikri ideolojisi  yoktur.Bunlar, her düzenin adamıdır.El etek öpmeyi iyi bilirler. El etek öperek işlerini yürütürler.Tek gayeleri menfaatleridir.
kısım adaylarda gerçekten hizmet amacı ile ortaya çıkan birikimli,işinin ehli,dürüst  fakat bu kalabalık içinde kendisini anlatmakta zorlanır.Kişiliği oturmuş olduğundan siyasilerin peşinden koşmaz.El etek öpmeyi bilmezler.Siyasilerin onu keşfetmesini bekler .Fakat  bu insanlar maalesef çoğu zaman Urfa siyasetinin kurtlar vadisinde harcanıp giderler.
Yıllardır Urfa'da siyaset hep böyle sürmüş birçok değerli insan hak ettiği yere gelmeden harcanıp gitmiştir.Ancak bundan sonra durum böyle devam etmemeli.İlimizin yetiştirdiği değerler ayak oyunları ile harcanmamalı. Bu insanların hak ettiği yere gelmesi için çaba göstermeliyiz.Çünkü biz eğer  bazılarının Urfa'da oluşturmuş olduğu  menfaate dayalı suni duvarları yıkmaz isek daha çok ah vah ederiz.
Birkaç gündür bazı yerel basında bilinçli bir yönlendirme ve görmezden gelme siyaseti uygulanıyor.Özellikle Büyükşehir aday adayı olan çok değerli  insanları bazı yerel basın hala görmez den geliyor.Aday adayı olmadıkları halde Bakan Sayın Faruk Çelik,Belediye Başkan Sayın  A.Eşref Fakıbaba ve Sayın Valimizin ismini bilinçli bir şekilde dillendirip diğer adayları değersizleştiriyorlar.Sağ gösterip sol vurmaya çalışıyor.
Başta söyleyeyim ben ne sayın bakanın nede sayın valinin aday olmasına karşı değilim.Fakat ben özellikle sayın Valimizin Urfa'da  Valilik görevinde başarılı olduğunu ve vizyon sahibi yeni bir belediye başkanı ile daha güzel işler başaracağına inandığım için onun ilimizde Vali olarak göreve devam etmesini istiyorum.Birikimli bir Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilimize çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.Yoksa sayın Valiye karşı değilim bilakis sayın Valimizi halktan birisi olduğu için seven ve takdir eden birisiyim.
Evet ben Belediye Başkanının Urfanın birikmiş olan Konut,Ulaşım,imar ve irfan sorununa kalıcı ve ciddi çözüm bulacak güçlü,vizyon sahibi ayrıştırıcı değil birleştirici olmasını istiyorum.Ayrıca Belediye Başkanı olacak kişinin kentin yalnız İmarı  (fiziki) ile ilgilenen değil.Kentin irfan (insani)  yönüne değer veren,yüceltmeye çalışan birisi olmalısı gerekir.Çünkü gelişmiş şehirler bu iki kanadı birlikte  yürüttüklerinde ve yücelttiklerinde  gelişirler.
Sonuç olarak seçilecek Belediye Başkanının Urfa'mızın tarihten gelen zengin çok kültürlü değerlerine sahip çıkacak ve bu değerlerle birlikte modernleşme anlamında şehrimizi gelişmiş modern  şehirler arasına katacak bir vizyona sahip olmasını istiyorum.
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49