Suriye’de Esad yanlıları ile karşıt güçler arasındaki kanlı savaş tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanın adeta seyirci kaldığı kanlı savaş’ta her gün onlarca ağır yaralı insan gerek Şanlıurfa’nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine ve gerekse de Hatay’ın çeşitli ilçeleri ve Gaziantep’in ilçelerine getiriliyor. 
       Gelenlerin birçoğu ne yazık ki daha yolda iken yaşamını yitiriyor. Birçokları ise yapılan tüm sağlık müdahalelerine karşın yaşama tutunamıyorlar.
        İşte tam bu noktada ortada ciddi bir güvenlik zafiyeti yaşanmakta.
        Bu güvenlik zafiyetine en güzel örnek ise geçtiğimiz günlerde Akçakale devlet hastanesi morgunda yaşananlardır.
        Ölü olarak Akçakale Devlet Hastanesine getirilen bir Suriyeli doğrudan hastane morguna konulur. Bir süre sonra morgta bulunanları yıkayıp, kefenlemek veya sahiplerine teslim etmek üzere morgun kapısını açan görevliler korkunç bir olay ile karşı karşıya kalırlar.
       Morgtaki ceset adeta bir canlı bomba gibidir. Üzerinde bomba düzenekleri ile naşı karşısında görev görevliler büyük bir korku içinde hemen dışarıya koştururlar. Daha sonra olay yerine Şanlıurfa’dan gelen uzman ekip üzeri bomba düzenekleri ile yaşamını yitirmiş olan şahsı alıp hastaneden uzaklaşırlar.
       Bu bir örnek.
       Bu türden güvenlik zafiyetine çok daha örnekler verebiliriz.
       Akçakale devlet hastanesinin tam girişinde birkaç günden bu yana plakasız eski bir model (Suriyelilere ait olduğu iddia edilmekte. Belki de bu yazıyı yetkililer okurken aracın yerinde yeller de esiyor olabilir) Mercedes marka bir araç duruyor.
     Hastane çalışanları doktorundan, hemşiresine, personelinden hizmetlisine herkes korku içinde. Bu aracın sahibi kim bilinmiyor? Aracın oradan çektirilmesi hastane yetkilileri tarafından istenmesine karşın Polis araca yönelik en ufak bir müdahalede dahi bulunamayıp tabir yerinde ise çaresizlik içinde.
      Bu araca ne sahiplenen var? Ne de bu araç ile ilgili herhangi bir işlem yapabilen.
      Bunlar sadece şimdilik görülebilen iki güvenlik zafiyeti.
      Yüzlerce, binlerce insan savaştan kaçıyoruz diyerek buralara yerleştiler. Her birisi bir yerde karşımıza çıkmaktalar. Bunlar kim? Ne yerler? Ne içerler? Kimlerle görüşürler? Nerede nasıl bir kazanç içindeler belli değil.
       Savaş’ın bitmesi, komşumuzda yaşanan kaosun sona ermesi tabi ki en büyük dileğimiz. Tüm bu yaşananlara karşın güvenlik zafiyetini yaşamamız ise Allah korusun işin daha da kötü olan tarafı. İnsani yardımlar, sahiplenmeler tabi ki olmalı. Ama bunu yaparken de güvenliği elden bırakmamak gerekir.
      Akçakale Devlet Hastanesinde üzeri aranmadan, hiçbir kontrol uygulanmadan morga konulan ceset üzerindeki bombalar Allah muhafaza ya patlamış olsaydı. O zaman bu denetimsizliğin, keşmekeşliğin, zafiyetin hesabını kim verebilirdi?
     
       Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler temennisi ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49