Son zamanla dikkatimi gittikçe daha fazla dağıtan bir konu var. Bilmem belki sizin de dikkatinizi çekiyordur. Özellikle Ramazan aylarında da arttırılıyor dozajı sanki.
 
İnanç önderlerinin, fikir öncülerinin veya normal müminlerin arasındaki kin uçurumu ve gittikçe artan şiddeti. Eleştirilerin bini bin para hakaretler veya hakaretvari ifade ve bakışlar kılıçlardan keskin. Bu ne hal yahu? İnancı olmayana ettiğimiz tahammülün bilmem kaçta kaçı sunulamıyor inançlılarımızca. Özellikle bu aralar daha çok öne çıkan bu kişiler biraz da meraklısıysan Gogol amcanın sayesinde her demeçlerine anında ulaşıyorsun. Kimi ilahiyat profesörü, kimi tarikat önderi, kimi yazar olan bu Müslümanlar üslubu, sevgiyi, ümmet bilincini falan pek te ciddiye almadan vuruşup duruyorlar. İnceliyorum bazılarını haklı ve haksız yanlarını görüyorum ve durulup kalıyorum öylece.
 
İnceledikçe de kafam daha da karışıyor. Bir bilen beni aydınlatsa da ben de aydınlansam. Müminler böylemi olmalı. Zaten var olan bilinçle bir adım atıyor değilken, ancak kendi halimize yetebilecekken bu çelmeler, bu yakışıksız tertiplenmeler de neyin nesi?. Suriye, Irak bize yeterince örnek değil mi? Mısır’ ın hali Filistin’deki dağınıklık ve daha bilmem neler. Sizce Müslüman’ın birbirine ettiğini gayri Müslim yapmış mı? Bizi birbirimize vurdurmak sanatını en iyi şekilde ifa eden zararlılar bu durumlardan pekte haz aldıklarını söylemeye gerek yoktur sanırım.
 
Burada hiçbir isim vermeyeceğim. Ama bu ara bu konu başımı döndürdü. Haksızlık karşısında susmanın yanlışlığını bir tek birbirilerine karşı müdahalelerle olacağına inanan bu kişiler her bir konuşmalarında “gitsin o bir şehadet getirsin bakalım “ diyor esprili bir üslupla ve tok sesi ile başlıyor ekranları coşturmaya. Haklılık veya haksızlık noktalarını burada uzun uzun açıklayamam elbet ama bu inanç öncüleri birbirlerini bulup güzelce anlatsalar ya birbirlerine eksikliklerini ve hatalarını. Olmuyorsa da işlerine sabırla, azimle ve güzel bir şekilde devam etseler.
 
Bu kadar medya meraklılarıysalar hayırlara yeni imzalar katsalar ya. Mesela popstar benzeri bir ilahi, ezgi yarışması sürdürseler ya. Yada kim 500 milyar sevap ister bilgi yarışmaları ile Kuran’ dan, Hadis’ten, Siyerden, Fıkıhtan vb. konularda bizi heyecanlandırıp tazeleseler ya. Ne bileyim ufkumu aşan daha güzel yenilikler ve üretimler.
 
İstişareler olsun konuşulsun bütün konuşulması gerekenler ama denilir ya bizi ele güne rezil etmesinler ve birileri birilerini sürekli müşriklikle vb. şekillerde çizip karalamasın. Çünkü her bir inanç önderi birçok müminlerce benimsenmiştir. Hataları söylenecekse daha merhametlice ve İslam bilinci ile yapılmalıdır. Yoksa yakında bu coğrafyalarda da tam anlamıyla dezenforme olmuş inançlar yumağı bir ülke haline geleceğiz.
 
Allah korusun…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49