2014 Mahalli idareler seçimi Urfa'mızda hiç bir ilde olmadığı kadar çok demokratik ve hoşgörülü bir ortamda geçti.Hatta bu hoşgörülü ortam bütün Türkiye'ye örnek olabilecek seviyede idi dersek yanlış söylemiş olmayız.
 
Şanlıurfa'nın seçimini tahlil edersek.Seçimin kazananı BDP ve Ak Partidir.Özellikle BDP Osman BAYDEMİR'in etkisi ile oyunu Urfa genelinde yüzde yüz artırdı.diyebiliriz.Ayrıca Baydemir'in seçimde izlediği siyaset kendisine antipati duyan insanların bile fikrini etkiledi. Kendisine sempati duymasını sağladı.
 
Bu ortamın oluşmasında partilerin ve adayların katkısı azımsanmayacak kadar fazlaydı.Fakat seçimden hemen sonra Birecik,Viranşehir,Ceylanpınar ve Akçakale'deki tatsız olaylar bu demokratik ve hoşgörülü ortama gölge düşürdü.Hiç istemediğimiz olaylar yaşandı.Demokrasilerde tahammül esastır.Bir görüşü ve Partiyi kabul etmessekte sonuca saygı duymamız gerekir.Maalesef bu ilçelerde yaşanan olaylar seçim öncesinde Urfa genelinde özellikle Osman BAYDEMİR'e gösterilen sempatiye tersine çevirdi diyebiliriz.Bazı arkadaşlar bu tespitime karşı çıkabilir.Fakat halkın arasında birisi olarak İster kabul edin. İster etmeyin.özellikle 2014 Milletvekili seçimlerinde aleyhlerine bir durum oluşturabileceğini belirtmek isterim.Çünkü Urfa bir Diyarbakır gibi homojen bir seçmen kitlesine sahip değil. Urfa birçok ırk ve fikri içinde barındıran Heterojen bir yapıya sahiptir.Bu farklılıklara yaklaşırken farklı perspektifte yaklaşmak gerekir.
 
Şanlıurfa'da Ak Partiyi değerlendirmek istersek iki ilçe dışında Ak Parti Başbakanın karizması ve icraatları ile kazandı.İnsanların çoğu adaylardan çok Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'A oylarını verdiklerini açık açık belirtiyorlar.
 
Ak Parti iki ilçede adaylar etkili oldu.Siverek ilçesinde seçimin kazanılmasında Milletvekili Kasım GÜLPINAR'IN faktörü ve gayreti çok etkili oldu.Yıllardır özelde Bucak ailesinin:genelde ise Demokrat Partinin kalesi olan Siverek bu seçimde Milletvekili Kasım GÜLPINAR'IN büyük gayretleri ile Ak Partiye geçmiş oldu.
 
Ceylanpınar ilçesinde ise Ak Partinin seçimi kazanmasında çok köklü bir aile olan ve yıllarca Ceylanpınar'ı yöneten insanları çıkaran ''ATİLLA'' ailesinden gelen Menderes ATİLLA'NIN etkisi çok büyüktür.Ceylanpınar'da seçimin kazanılmasında en büyük etken Atilla ailesinin etkinliğini kullanarak çalışması ve başarmasıdır.
 
Evet seçimler bitti.Hayat yeniden normale döndü.Vatandaş sözünü sandıkta söyledi.Bundan böyle iş Belediye Başkanı seçilen insanlara düşüyor.Halk kazananlara Belediyeleri 5 yıllığına kendisine hizmet etmesi için emanet etti.Bu beş yılda emanete en iyi sahip çıkan ve çalışan bir dahaki seçimlerde şanslı olarak karşımıza çıkacaktır.Emanete yeterince sahip çıkmayan ve çalışmayan insanlar ise karşımıza şanssız olarak çıkacaktır.Biz vatandaşlar olarak , emanetimizi verdiğimiz kişilerin yaptıklarını iyi takip etmeliyiz ki bir dahaki seçimlerde iyi değerlendirelim. Vesselam... 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49