Yine bir yılı daha deviriyoruz, zaman kavramı tanımlanmaları bünyesinde, onu konuşurken bile hareket halinde, dahi acımasız ve nekesçe geçiyor hızlıca. Acı tatlı onca olayı hatırlamaya çalışıyorum ve birçoklarını silinmiş halde buluyorum havsalamda. Ama yılın finalini yapan bu son olaylarla şaşırıp kalıyorum ülkeme ve bu enteresan naçar hallerine.
Bir hadistir bu söz ki Resulümüzden bizi umutlandıran ve uyaran bir yönü ile, diğer yönüyle de korkutan belki. Nasıl korkutabilir diyebilirsiniz şimdi, elbette ki filmimizin “the end” diyeceği günde yani bitiş çizgisinde insanlar sınıf sınıf ayrıldıkları o anda hayra erenlerin sınıfına veya zarara uğrayanların sınıfına ayrıldığımız belirlendiğinde yanımızdakilerin kimler olduğu, aslında sonucu da belirleyecek ya işte bu durum korkutucudur inanan için.
İnsanlar sosyal varlıklardır, hatta yaratılmışların en sosyali belki. Yani tek başına kalmaya tahammülü olmayan bir yapıdadır. Çocukken arkadaş seçer kendine kimi bulursa, gençken arkadaşlar onu seçer, işinde mecburen arkadaşlar seçer, kadınlar hemen hemen her şekilde birbirleriyle iletişim kurar ardından yerden yere vurur, yaşlılar herkesçe anlaşılmaları gerektiklerini düşünür çoğu zaman ancak yine yaştaşlarını bulurlar yalnız yanlarında maalesef. Okul, askerlik, komşuluk vb. yalnız kalmıyoruz bir şekilde değil mi? Evet görüldüğü üzere insan hiçbir zaman yalnız kalmıyor. İşte bu birlikteliklerle de sağlamasını yapıyor öz benlik ile yansımalarımızın çarpımının.
Ekerken beraber ekiyoruz da ekinlerimizi hasatta da yalnız olmayız herhalde. Tabiî ki herkes kendi ekinini toplar ama sağında solunda önünde ve arkasında o dünyadaki beraber ekin ektikleri kişilerle beraber. Öyleyse insan nasıl davranmalı? Elbette ki fikirlerini netleştirerek, yakınlarını, yakınındakileri seçerken son derece seçici davranarak hatta işini ve sosyal hayatını bile bu minval üzere ayarlayarak belirlemelidir. Feraset ve hikmetle bilgilerini doğrulayıcı ödev arkadaşları seçerek
İlk karşılaşmalar çok önemlidir. Bir birliktelik hangi şartlarda başlarsa çoğu zaman o şekilde devam eder. Hala öylemidir bilmiyorum Üniversitelere kayıtlarda genelde bilenler bilir, gruplar sıraya girmişlerdir. Her fikir orda tezgâhını açmıştır. Neden mi aslında nedeni başta da bahsettiğimiz gibi ekin meselesi. Yani ilk teması onlardan herhangi biriyle kurmanızı isterler ki sonrası da hatta ömür boyu belki o çizgide kalasınız. Eleştirmiyorum olabilir. Dedik ya insan sosyal bir varlıktır tabiî ki insanları da kendisi gibi görmeyi istemesi çok doğaldır.
Ben olayları değil de kişileri ve tercihleri sorgulamak istiyorum aslında. İnsan ilk aşamada insanların en çekici yanlarına tutulur herhalde ama zamanla fark etmez mi ki tercih ettiği dostları aslında uygulamada doğruluk (her cepheden bakıldığında da) çizgisinden kayabilmekte ve hatta zararlara yol açmakta, fark eder etmesine de artık o da giydiği elbise ile bütünleşmekten kurtulamamaktadır. Bu elbise öyle bir elbisedir ki çıkarılması giyilmesinden çok çok daha zordur. İnsan kendini göremez belki aynaları fark edemez hatta.
Ancak zamanın tüm acımasızlıklarına karşın hayatın tüm zorluklarına karşın, ilgi çekicilerin tüm ilgi çekiciliklerine karşın, etkilenmelerin tüm saflığına karşın, tüm bilgisizliklerimize ve ilgisizliklerimize karşılık bir şeyle karşılaşacağız ötelerde. Bu yüzdendir işte burada ekinlerimizi ekerken omuz omuza vereceğimiz kişileri ve elbisesini giyeceğimiz fikirleri bin kere idrak ettikten sonra seçmeliyiz. Mümkünse stilisti biz olmaya çalışmalıyız giyeceğimiz elbiselerin.
Rabbim bizleri her konu hakkında söyleyebilecek hayırlı sözlere sahip olanlardan eylesin, karşımıza da kendisini hakkıyla hatırlatacak hayırlı dostlar çıkarsın inşallah… 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49