Uzun zamandır yazmayı düşünüyordum yazıp yazmamak konusunda kararsızdım.Fakat artık yazmam gerektiğini düşünerek,Özel İdarede yaşanan bu sorumsuzluğu okuyanlarıma ve ilgililere aktarmak istiyorum.
 
Özel idare güzel işlere imza atıyor.Fakat bu işlerin düzenli bir şekilde takibatını yaptığını düşünmüyorum.Bu düşüncelerimi destekler iki tane örneği aktarmak istiyorum:
 
Birinci örnek: Merkez Kız meslek Lisesinde Özel idare tarafından ihaleye açılan ve Bekçi kulübesi,Öğretmen WC ve okuldaki kapıların değiştirilmesinide içine alan ihalenin takibi yapılmadı.Niçin yapılmadı diyorum.Çünkü bu okulda bizzat görev yapan birisi olarak yapılan bir çok yanlışa itiraz etmemize rağmen ve bu yanlışların düzeltilmesini istememize rağmen işi yapan kişiler tarafından bize verilen cevap şuydu:'' Siz bizim muhatabımız değilsiniz.Özel idare bizim muhatabımız'' denilerek sorularımız geçiştirildi.
 
Peki bu yanlışlar nelerdir ?
 
1-Bekçi kulübesinde eski ve ikinci el malzeme kullanıldı.Ayrıca sağlıksız bir şekilde yapıldı.Kışın çatısından odanın içine gürül gürül su akıyordu.
 
2-Öğretmen WC'leri de düzgün yapılmadı.
 
3-Okulun içindeki sınıfların kapıları ise daha acıdır.Yeni kapılar, eskilere rahmet okutacak şekilde estetikten ve sağlamlıktan yoksun kapılar takıldı.
 
Bu işler bittikten sonra ,Özel idareden birilerinin bu yapılan işleri kontrol edeceğini düşündük.Fakat ne kontrol edildi nede soran oldu.
 
İkinci örnek: Derman Köyü kanalizasyon şebekesinin döşenmesi işini yapan taşeron şirketin yaptığı yanlışlar.
 
1-Derman Köyü kendi köyümdür.Bu işi yapan şirketin mağduru bizzat benim.Mağduriyetimi aktarmak istiyorum :
 
köyümüzde yapılacak kanalizasyon şebekesi için büyük fosseptik çukuru kazılması gerekiyordu.Bu işi yapan müttahit bizden kazı sonrası hafriyat artıklarını çok kısa bir zaman tarlamıza dökmek için izin istedi .Bizlerde kamu yararını düşünerek işin aksamaması için çok kısa bir süre için hafriyatın tarlamızda dökülmesine izin verdik.Fakat müttahit yarım yamalak boruları döşedikten sonra dağ gibi toprak ve moloz yığınını tarlamızda bırakarak çekip gitti.Bu toprak yığınından dolayı tarlamızı bu yıl ekemedik. İlgili yerlere dilekçe ile şikayet etmemize rağmen herhangi bir cevap ta gelmedi.Son çözüm olarak herhalde mahkemeye mi gitmek gerekir ? soruyorum....
 
2- Müttahit bir köy için en önemli kurum olan köyümüzün Okuluna kanalizasyon şebekesini döşemeden bırakıp gitti.Eğer bir okula kanalizasyon şebekesi döşenmeyecekse nereye döşenir ? acaba..Bununla kalmayıp şebeke için kazdığı çukurları kapatmadan işim bitti diyerek çekti gitti.Yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen bu durum hakkında bize bilgi verende olmadı.
 
Sonuç olarak Yukarıda saydığım bu yanlışlar İl Özel idaresinde verilen işlerin kontrol edilmediği ve takip edilmediği sonucunu ortaya çıkarıyor.İnanmayan varsa bu saydıklarımı yerinde gidip görebilir.Devlet tarafından milyarlarca lira verilerek yapılan bir çok işin Özel idare tarafından takip edilmediğini gösteriyor.Bir vatandaş ve gazetede köşe yazarı olarak vatandaştan toplanan vergilerle yapılan bu işlerin takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum.Bu iş için de Özel idarenin başı olan Şanlıurfa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Uğur Büyükhatipoğlu'nu yürütülen işlerin daha dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi ve takip edilmesi için göreve davet ediyorum. Vesselam... 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48