Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’ne geldiği günden beri gece gündüz Harran için çalışan Kaymakam Selami Yazıcı, başta Harranlı vatandaşlar olmak üzere tüm bölge halkının takdirini toplamaya devam ediyor.
Kapısı sürekli vatandaşa açık olan, vatandaşın sıkıntılarını ve dertlerini dinleyen Kaymakam Yazıcı, özellikle Suriye’den gelen sığınmacıların bulunduğu Konteynır Kenti’ni modern bir Otel gibi inşa edip hizmete sunması takdirle karşılanıyor.
 
En büyük özelliği insanların dertleriyle dertlenerek çözüp üretmek olan Kaymakam Yazıcı, geçtiğimiz günlerde Konteynır Kent’te çıkan olaylara anında müdahale edip olayların büyümesini engelledi ve Konteynır Kent’te huzuru sağladı.  Başta Harranlı vatandaşlar olmak üzere bölge halkı ve Suriye’den gelen sığınmacılar, Kaymakamı çok seviyor. Yazıcı, sürekli Konteynır Kenti denetliyor. Özellikle de Suriyelilere verilmek üzere çıkan yemeklerin, çok kaliteli olmasına özen gösteriyor. Kaymakam Yazıcı, kendisinin evde yiyemediği kalitedeki yemeklerin Konteynır Kent’te bulunan Suriyelilere dağıtılmasını istiyor ve gelen mültecilerin bütün sorunlarıyla ilgileniyor. Mültecilerin rahat ve huzur içinde yaşayabilmesi için gece gündüz çalışıyor. Bu bölgelerin böyle özveriyle çalışan Vali ve Kaymakamlara ihtiyacı vardır. Devletin kaymakamı, böyle olmalı. Halka, günün 24 saati kapısı ve telefonu açık olan Kaymakamlara ihtiyacımız vardır. Sayın Başkanımızın da bir çok zaman gündeme getirdiği ; “Benim Valim, Benim Kaymakamı’nın telefonu 24 saat halka açık olmalı ve halkın emrinde olacak” söylemi de kaymakam Yazıcı’nın çalışmalarını destekler nitelikte. Sayın Yazıcı’nın işi oldukça zor. Başka bir kaymakam olsa belki de böyle şeylerle çok zor baş edebilirdi. 
 
İlimizde daha önce çalışan, Eski Birecik Kaymamı Tuncay Sönel Akçakale Eski Kaymakamı Şefik Akgöl, Siverek Eski Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu benzer çalışmalara imza atarak halkın sevgisini kazanmış ve gönüllerinde taht kurmuşlardı.  Harran Kaymakamı da şu anda başta Harran olmak üzere bölge halkı ve Konteynır Kent’tekilerin de gönlünde taht kurmuştur. İlimizde adından söz ettirecek hizmetleri bulunan ve bölge halkının takdirini toplayan bürokratlara her zaman ihtiyaç vardır ve bunların desteklenmesi gerektiği kanısındayım. Bence devletin Kaymakamı da böyle olmalıdır. Böyle çalışkan kaymakamları görünce Tabii aklıma Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu' geliyor  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49