Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Hasas Tarım Uygulaması Başlıyor
 Hasas Tarım uygulamasında insansız hava araçları kullanılacak. Proje ile hastalıklı bitki sayısı, tarladaki nem düzeyi, tarladaki hastalık ve zararlıların yoğunlu tespit edilebilinecek. GAP İdaresi ve kendisine bağlı GAP TEYAP İl Koordinatörlüğünce yürütecek projeye Şanlıurfa Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma ajansı  ile Ticaret Borsası destek veriyor.

 

 

GAP İdaresi ‘Hassas Tarım’ uygulamasını teknolojik imkanları da katarak hayata geçirmeye çalışıyor. İnsansız hava araçlarının kullanılacağı proje ile %15’lik girdiye karşılık %30’luk daha fazla verim elde edilmesi hedefleniyor. GAP İdaresi GAP TEYAP İl Koordinatörlüğü kanalı ile Şanlıurfa Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile görüşmeler yaparak projenin desteklenmesini istenirken, bilgilendirme çalışmaları yürütülüyor.

İnsansız hava araçları kullanılarak, hastalıklı bitki sayısı, topraktaki nem düzeyi, tarladaki hastalık ve zararlıların yoğunluğu, sulama ihtiyacı ve zamanın belirlenmesi gibi sorunların proje ile çözüme kavuşturulacak.

Proje ile ilgili olarak önceki gün GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan Ahmet Tokdemir, Fatih Aktaş ile aralarından Amerika’dan profesörlerinde bulunduğu savunma ve havacılık alanında faaliyet yürüten Altoy şirketi yetkilileri ile GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet Coşandal’dan oluşan bir heyet önceki Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ile bir görüşme gerçekleştirerek bilgi verip destek istedi.

Türkiye’de uygulanacak bu proje ile tarımsal ekonomik girdilerinde önemli azalmaların olacağı tahmin ediliyor.

 

Tarımda daha kapsamlı teknolojik imkanlar memnuniyet verici

 

Eyyüpoğlu, ‘tarımsal girdileri azaltacak verimi ve geliri artıracak projelere desteğe her zaman hazırız. Projenin hayata geçmesinde çiftçilerimizi de bilgilendireceğiz. GAP İdaresi ile GAP TEYAP’ın bölge tarımının gelişimine ilişkin gösterdiği gayretler bizleri memnun etmiştir. Teknolojinin tarımda daha fazla kullanılması ile bölge ve ülke ekonomisi büyük faydalar göreceğine inanıyoruz’ dedi.

 

‘Zamanı ve maliyeti azaltacak’

 

GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet Coşandal, hassas tarım adı verilen uygulama kapsamında hayata geçirilecek projenin bölge ve ülke tarımsal ekonomisine önemli katkılar sunacağını kaydetti. Coşandal, ‘proje ile tarımsal zararlılar, hastalıklar ile mücadele ve sulamada daha geniş imkanlara sahip olacağız. İnsansız hava araçlarının gökyüzünden yaptığı tespitler hem zamandan da kazandıracaktır. Bitkiye zarar gelmeden önce tespitler yapılıp hemen önlem alınarak, tarım zararlıları tehlikesinden kurtulmak mümkün olacak.’ Dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49