Şanlıurfa Dost meclisi Platformuna bir seneden fazla bir süredir katılıyorum.Şimdi Dernekleşen ve benimde içinde yer aldığım Dost meclisinde Urfa'da yaşayan insanların farklılığını ve zengin kültürel yapısını  her haliyle yansıtıyor.
Dost meclisi toplumun farklı yönlerini ve zengin çeşitliliğini çok net bir şekilde yansıtıyor.Bu mecliste İşadamından aşiret reisine,Doktorundan Mühendisine,Öğretmeninden Avukatına,Bürokratından işçisine,Gazetecisinden yazarına,Kentlisinden  köylüsüne ,Sağcısından solcusuna,Alevisinden Sünnisine,Türkünden Arabına ,Kürdünden Zazasına,Ak Partilisinden MHP'lisine,Saadet Partiliden BDP'lisine  kadar toplumun bir çok zengin rengini içinde barındırıyor.
Geçen gün yapılan 30. Toplantısında Şanlıurfa Merkezdeki Haliliye,Eyyubiye ve Karaköprü İlçe Belediye Başkanları Misafirimizdi.Bu toplantı da salon hınca hınç doluydu.Bir çok bayanın da iştirak ettiği bu toplantının konusu '' Şanlıurfa'nın sorunlarıydı ''
Toplantıya katılanlar sorularını ve isteklerini birinci elden aktarma fırsatı buldular.Bana göre çok verimli bir toplantı oldu. Toplantıda Haliliye Belediye Başkanı Fevzi DEMİRKOL,Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet EKİNCİ,ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat ÇİFÇİ kendilerine iletilen soruları ve sorunları not ederek cevap vermeye çalıştılar.
Bu toplantıda Başkanların performansını tarafsız ve objektif bir gözle değerlendirmeye çalışırsak Özellikle Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet EKİNCİ,ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat ÇİFÇİ topluluk karşısında kendilerine iletilen sorulara ve sorunlara tek tek cevap vererek çok iyi bir performans sergilediler.Fakat bu performansı  Haliliye Belediye Başkanı Fevzi DEMİRKOL'da göremedik.Kendisine sorulan hiç bir soruya cevap vermediği gibi kendisine sorulmayan geçmişte yapılan özellikle Belediyesinin Ramazandaki İftarları sanki büyük bir hizmet gibi ballandıra ballandıra anlatarak mecliste oturan insanlar tarafından kendisine söylenmese de eleştiri aldı.Ne temizlikten,ne trafikten,ne imardan nede başka hizmetlerden bahsetti.
 Bir de benim bir vatandaş olarak çıkarken ona  sorduğum '' Başkan bu merkez köylere ne zaman hizmet götüreceksiniz ? '' sorusunu sanki kendisine hakaret olarak algıladı bana ters cevap verdi. Umurumda değil .Nasıl algılarsa algılasın.Haliliye Belediyesi sınırları içinde yaşayan  bir vatandaş  olarak ve basında  köşe işgal etmiş birisi olarak bundan sonra eksikleri yazmaya devam edeceğim.Ben verdiğim oyun hesabını sorarım.Birileri gibi ''Padişahım çok yaşa '' diyecek bir karakterde değilim.Eğer bundan sonra yanlış veya eksik  görürsem hiç kimsenin şüphesi olmasını bu köşede özgür bir şekilde aktaracağım bilesiniz.
Bu toplantıda ben de başkanlara soru sorma fırsatı buldum.Sorum şu idi '' Özellikle  son zamanlarda gençlerimiz içinde hızla yayılan madde bağımlılığı ile ilgili Belediyelerin Projeleriniz var mı ?'' diye sordum.
Eyyubiye Belediye Başkanı Sayın  Mehmet EKİNCİ projelerinin olduğunu ve gelecekte de bu konuyla ilgili bazı projeleri hayata geçirmeyi düşündüklerini aktardı.Bu hususta gerçekten ciddi çalışmaları var.Onları tebrik ediyorum.Fakat  Başkan EKİNCİ'nin yadırgadığım bir sözü oldu.O da '' eğitimciler  ve yazarlar bu konu üzerinde çok duruyorlar.Bu konu üzerinde çok durmaları bu maddelerin yayılmasında reklam gibi oluyor.'' Ben onun bu sözlerini kabul etmiyorum.Sayın Başkan bu zehir Urfa'mızda  erkek çocuklarından kız çocuklarına da bulaşmaya başladı.Eğer bizler sahada olan insanlar olarak bu zehir hakkında toplumu bilinçlendirip  uyandırmasaydık .Ne sizler üzerinde durur proje yapardınız nede yetkililer  bu konuda çalışma yapardı.Kaldı ki biz bu konuları köşelerimize taşırken isim vermiyoruz.Madde bağımlılığı diyoruz.Yani bizler bu konuda sizlerden daha hassasız sayın Başkan.
Tabi sorduğum bu sorumu Karaköprü Belediye Başkanı Nihat ÇİFÇİ'de  biz de böyle bir sorun yoktur diye geçiştirdi. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi DEMİRKOL  bu sorumu not etmesine rağmen hiç cevap vermedi.Demek oluyor ki  madde bağımlılığı hakkında hiç bir fikir ve projeleri yokmuş.
Sonuç olarak bana göre “Hem tesadüm-ü efkârdan ve tehalüf-ü ukulden hakikat tamamıyla tezahür eder.” Yani Fikirlerin çarpışmasından ve akılların farklı düşünmesinden, hakikatler istifade edip gün yüzüne çıkar. Düşüncesi ile toplantılarını yapan Dost meclisi için 30.toplantı Şanlıurfa'mız için  verimli bir toplantı oldu.İnşaallah  bundan sonrada böyle devam edecektir. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49