bir dizi başladı. Dizi iyide izleniyor sanırım. Bildiğimiz mesele berdel karşılığı verilen bir kızın konusu. Ama büyük sorun kız on üç yaşında ve ortaokul öğrencisi.
 
 
 
       Dizi boyunca okumak istediğini söyleyen kızı ailesi zorla evlendirmeye çalışıyor. Hatta nüfusta yaşını on sekize çıkarılıyor. Şimdi sorun şu, ben Urfalıyım, babamda Urfalı dedemde Urfalı bilmem kaç kuşak Urfalıyız. Ben yakınlarımda herhangi bir kişiden on üç yaşında bir kızın evlendirildiğini duymadım. Bu dizilerdeki olaylar Urfa’nın olmayan bir bölgesinde mi yaşanıyor onu da bilmiyorum esas merak ettiğim Urfa’mızın suçumudur yoksa talihsizliğimidir önüne gelen Urfa’yı aşağılıyor ve küçük düşürüyor.
 
 
 
       Tek bu dizi değil ki bu kaçıncı dizi. Urfa denildi mi akla ilk gelen şeyleri sıralayın desem bir Urfalı olmayana, bize diyeceği şeylerin başında mağaralarla dolu, köyü anımsatan, tarzanvari konuşan bir Urfa izlenimi, küçük yaşta evlendirilen kızların yurdu. Eğitim düşmanı bir memleket, belleri silahla dolu insanlar, ağalıklar, çiğköfte, kebap, lahmacun, alemler, türküler, sıra geceleri vs. yazık medyanın işi gücü Urfa’yı küçük düşürmek. Zaten Urfalıların da hiçte rahatsız olmuşa benzer bir havaları da yok.
 
 
 
       Bu kötü imajımızı düzelttirecek herhangi bir etkinlik ve kaygı içinde değiliz. Basında Urfa’nın bu olmadığını, aslında bu söylenilenlerin Türkiye’nin her şehrinde fazlasıyla yaşandığı ancak nedense sadece Urfa’mın günah keçisi ilan edilmiş olması bir Urfalı olarak beni hep üzmüştür.
 
 
 
       Urfa medeniyetlerin başlangıç noktasıdır. Birçok peygamberin yaşadığı ve bulunduğu bir şehirdir. Urfa’da insanlar zannedildiği gibi eğitim düşmanı değildir. Urfa fiziki anlamda da güzel olan büyük bir şehirdir. Urfalılar da zannedildiği gibi kaba saba konuşan maganda tipli insanlar değil kibar merhametli ve normal insanlardır. Urfa’nın sorunu, satış bilmemeleri, uyanık olmamaları ve kendilerini yeterince iyi ifade etmeyi becerememeleridir. Kendi kendimizi yeterince iyi anlatamadığımız için de hep geride kalıyoruz.
 
 
 
       En önemlisi de yetişmiş insanlarımızın çoğunu dış göçte kaybetmişizdir. Urfa dışında herkesin çevresinden birileri bulunmaktadır. Bir Urfa da Türkiye ye dağılmıştır ve özellikle bu gidenlerden birçoğu şu an birçok önemli başarılara imza atmıştır ve hala önemli görevleri yürütmektedirler.
 
 
 
       Eksiklerimiz yok mu var. Eğitimde çok başarılı mıyız hayır belki başka bazı olumsuz imajlarımız da var ama bu tür eksiklikler ve sorunlar her memlekette az çok vardır. Kimse dört dörtlük değildir eksiler ve artılar illa bütün memleketlerde bulunmaktadır ve bunlar yarıştırılmamalıdır. Ve konjonktürlerde göz önünde bulundurulmalıdır.
 
 
 
Umut ediyorum ki memleketim ilerleyen zamanlarda eğitimde, sporda ve her anlamda kendini daha iyi ifade edecektir ve bu kötü imajdan kurtulacaktır. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49