Geçen çarşamba Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin GÜVENÇ'İN gazeteci ve köşe yazarlarıyla yapmış olduğu tanışma toplantısında ben de davetliydim.Toplantıya katılmadan önce gerçeği söylemek gerekirse adayımıza karşı biraz farklı duygular içindeydim.
 
Geçmişte yazdığım yazılarımı okuyanlar bilir.Ben Büyükşehir Belediye Başkan Adayının bir Urfalı olmasını savunuyordum.Bunun nedeni de çoğunlukla Urfa'nın yetiştirdiği değerli insanların önünü açmak olarak düşünüyordum.
 
Hatta bir yazımda şunları yazmıştım '' Başta söyleyeyim ben ne sayın bakanın nede sayın valinin aday olmasına karşı değilim.Fakat ben özellikle sayın Valimizin Urfa'da Valilik görevinde başarılı olduğunu ve vizyon sahibi yeni bir belediye başkanı ile daha güzel işler başaracağına inandığım için onun ilimizde Vali olarak göreve devam etmesini istiyorum.Birikimli bir Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilimize çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.Yoksa sayın Valiye karşı değilim bilakis sayın Valimizi halktan birisi olduğu için seven ve takdir eden birisiyim.''
 
Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi ben eski Valimiz şimdiki Ak Parti Adayı Celalettin GÜVENÇ'İN Vali olarak görev yapmasını ve yanında da- açık sözlü olmak gerekirse- bana göre zengin entelektüel birikimi ve bey efendi kişiliği ile Urfa'mızın yetiştirmiş olduğu önemli değerlerden biri olan Prof Dr Abdullah EKİNCİ'NİN aday olarak seçilmesini istiyordum.
 
Fakat sayın Güvenç'in toplantıdaki sorulan en tahrik edici sorulara rağmen, soğukkanlı ve samimi cevap vermesi benim kendisine karşı fikirlerimin olumlu bir şekilde değişmesini sağladı.
 
Özellikle imar,trafik,tugayın yeri ,11 nisan stadı yeri meselesi,kentsel dönüşüm,elektrik sorunu,ilçe adaylarının belirlenmesindeki rolü gibi sorulan sorulara vermiş olduğu cevaplar bir siyasetçiden çok halktan bir insan gibi samimi cevaplar vermesi kendisine karşı olan bir çok kişinin de takdirini topladı.
 
Peki GÜVENÇ'İN bu adaylıkta işi kolay mı ?
 
Bence işi kolay değil.Çünkü daha ilçe adayları açıklanmadı.Şimdilik herkes bir beklenti içinde.Yakında ilçe adayları belli olduktan sonra.Aday olamayan aday adaylarında bir hayli'' kırgın ve kızgın ''ortaya çıkacak.Kim ne derse desin açık söylemek gerekirse bu kişilerin bir kısmı diğer partilere kayacak,bir kısmı da aleyhte çalışacak ,bir kısmı da samimi olarak Ak Parti için çalışacak.Bu yorumumdan kimse alınmasın.Ben ön görüde bulunurken halkın içinde ve halkın nabzını tutan bir kişi olarak yorum yapıyorum.
 
Bir yazar-çizer olarak adayımıza birkaç tavsiyede bulunacağım.
 
- Şeytanın sağdan yaklaşması gibi size yaklaşan dost görünümlü kişilerden uzak durun.
 
- Valilik yaparken göstermiş olduğunuz halkla olan samimi diyalogunuzu daha sıkı bir şekilde devam ettirin.
 
-Sivil Toplum Örgütlerinin eleştiri ve önerilerini dikkate alın.
 
-Yerel Basının eleştiri ve önerilerini dikkate alın.
 
-Halkın kolay ulaşabildiği biri olun.
 
-Olumlu ve meşru değişime açık olun
 
-Seçtiğiniz ve seçeceğiniz insanları meziyetlerinden, faziletlerinden, adil ve güvenilir insanlar oluşundan dolayı seçin ve görev verin.
 
-“Kötü de olsa benim adamımdır. Ne desem onu yaptırırım.” düşüncesinden uzak durun. Kendi menfaatini düşünüp de halkı zarara sokacak, halka sıkıntı ve eziyet verecek birini seçer ve getirirseniz mahşer gününde bunun hesabını vereceğinizi dikkate alın.
 
-Sevgili Peygamberimizin, halkı rahat ettiren yöneticilere duası, halkı sıkıntıya sokan yöneticilere de bedduası vardır. Şöyle niyazda bulunmuştur:
 
للَّهُمَّ مَنْ وَلِيَ مِنْ أَمْرِ أُمَّتِي شَيْئًا فَشَقَّ عَلَيْهِمْ فَاشْقُقْ عَلَيْهِ وَمَنْ وَلِيَ مِنْ أَمْرِ أُمَّتِي شَيْئًا فَرَفَقَ بِهِمْ فَارْفُقْ بِهِ
 
“Allah’ım, kim ümmetimin işini, yönetimini üstlenir, sonra da onlara sıkıntı verirse, sen de ona sıkıntı ver. Kim de ümmetimin işini ve yönetimini üstlenir, sonra da onlara iyi davranır ve onları rahata kavuşturursa, sen de ona iyi davran, onu huzura kavuştur.”
 
Evet yukarıda saydığım tavsiyeler bir gönüldeş tavsiyedir.
 
Ülkemizde 17 Aralık ta gerçekleşen operasyonlardan sonra Başbakanın şahsında hükümetin daha da desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.Meselenin artık Ahmet, Mehmet meselesi değil memleket meselesi olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda bütün kırgınlıkları bir kenara bırakarak Celalettin GÜVEN'İN desteklenmesinin Urfa için hayati bir önem taşıdığını belirtmek istiyorum.
 
Sonuç olarak sayın GÜVENÇ'İN yukarıda saydığım tavsiyelerin bir kısmını dikkate alırsa halktan birisi olarak Valilikte göstermiş olduğu maddi ve manevi performansın kat be kat fazlasını Belediye Başkanlığında göstereceğini bu bağlamda da Urfa'ya önemli hizmetler yapmış ve iz bırakmış herkes gibi vefakar ve kadirşinas Urfalıların kalbinde unutulmaz bir yere sahip olacağını belirtmek isterim.
 
Vesselam... 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49