16 Nisan”da yapılacak olan Referanduma sayılı günler kala ne yazık ki, ülke genelinde birbirimizi kırmaya, birbirimize karşı ağza alınmayacak türden söylemler içine girdik.
Bir insanın hür iradesi EVET ya da HAYIR”dan yana olabilir.
Bundan daha doğal ne olabilir ki?
EVET diyenlere karşı HAYIR”cı düşünce içinde olanların, ya da bunun tam tersi HAYIR diyenlere karşı EVET”çi düşünce içinde olanların kırıcı hareketlerde bulunmaya, insanları incitecek söylemlerle muhatap etmeye kimin hakkı olabilir ki?
TBMM”ne bakalım.
Önemli her hangi bir konuda vekiller birbirlerine ters düşebiliyor ve bu işin sonu yumruklaşmaya kadar da gidebiliyor.
Sonra!
Bir bakıyorsun ki, dün kavga edenler bir gün sonra kuzu dolması misali sarmaş dolaş!
16 Nisan”da referandumda sandıklardan EVET ya da HAYIR çıkması kıyametin kopması demek değil ki!
İşi bu kadar tırmandırmaya, tansiyonu yükseltmeye, derbi maçıymış gibi olayı germeye kimin hakkı olabilir ki.
Hele bizim sosyal medyada yer alan yerel tirşikçilere, şakşakçılara ne demeli? Yok efendim falan STK, yok filan aşiret, yok şu, yok bu, yok onlar EVET diyorlarmış.. bir STK başkanının ortaya çıkıp sırf kendi menfaati adına, ya da bir dernek, oda veya tarikat destekli birisinin çıkıp EVET diyoruz demesi size ne kadar samimi geliyor bilemiyorum ama inanın o beyefendi de çok iyi biliyor ki, EVET diyenler kadar HAYIR düşüncesi içinde olanlarda var.
Yağdanlığa, şakşakçılığa, tirşikçiliğe varsın birileri devam etsinler. İnanın bugün ülke genelindeki sıkıntıların da dertlerinde, sorunların da en büyük kaynağı kendi cebinden, kendi menfaatlerinden başka kimseyi düşünmeyenlerin ortalıkta konuşup durmalarıdır.
EVET ya da HAYIR!
Gelin birbirimizi üzmeyelim.
Birbirimizi kırmayalım.
Birbirimizi kucaklayalım.
15 Temmuz”a bakalım.
Ne oldu?
Birilerinin bu ülkeyi bitirme planlarına karşın tüm insanlarımız hem de Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi demeden bir bütünlük içinde olmadılar mı?
Gelin canlar, ne olur bir olalım, birlik olalım.
Kardeşliğimizin daha da pekişmesi dileği ile.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49